Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


CT-Angiografia

Terveyspalvelut

Hoidot ja terveyspalvelut asiakas tilaa ja sopii itsenäisesti palveluntarjoajan kanssa.
Voit ostaa Deturilta lennot, hotellipalvelut ja lentokenttäkuljetuksen. Detur ei varaa tai välitä terveyspalveluja.

Tietokonetomografia-angiografia

Tietokonetomografia-angiografia (kutsutaan myös nimellä CT-angiografia tai CTA) on tietokonetomografiatekniikka, jota käytetään valtimoiden ja laskimoiden kuvantamiseen.

CTA:lla voidaan tutkia verisuonia kehon useilla keskeisillä alueilla, kuten aivot, munuaiset, lantio ja keuhkot. Joissakin tilanteissa CTA:lla voidaan tutkia sepelvaltimoita, mutta CTA ei ole korvannut invasiivista katetrilla suoritettavaa sepelvaltimoangiografiaa. Menetelmällä voidaan havaita kaventuneet verisuonet tarpeeksi ajoissa, jotta niitä korjaava hoito voidaan suorittaa.

Tämä menetelmä kuvantaa verisuonien anatomiset yksityiskohdat tarkemmin kuin magneettikuvaus (MRI) tai ultraääni. Nykyään useat potilaat tutkitaan CTA:lla tavanomaisen katetrilla suoritettavan angiografian sijasta. CTA on hyödyllinen keino valtimotautien seulonnassa, koska se on turvallisempaa ja paljon nopeampi kuin katetriangiografia. 

CTA:ta käytetään tavallisesti seuraaviin tarkoituksiin:

* Tutkitaan keuhkovaltimoita keuhkoveritulpan poissulkemiseksi. Keuhkoveritulppa on vakava, mutta hoidettavissa oleva tila. Tätä kutsutaan nimellä CTPA.

* Munuaisvaltimoiden (munuaisiin verta kuljettavat valtimot) verenkierron kuvantamiseen potilailla, joilla on korkea verenpaine ja niillä, joilla epäillään olevan munuaissairaus. Munuaisvaltimon ahtauma (stenoosi) on joillakin potilailla syy korkeaan verenpaineeseen (hypertensio) ja se voidaan korjata. CT-angiografia on erittäin tarkka tutkimus tietokoneavusteisen kuvienkatselumenetelmän ansiosta. Tehdään myös mahdollisille munuaisten luovuttajille

* Tunnistetaan aneurysmat aortassa tai muissa suurissa verisuonissa. Aneurysmat ovat alueita, joissa verisuonen seinämä on heikentynyt ja pullistunut – kuten autonrenkaan pullistuma. Aneurysmat ovat hengenvaarallisia, koska ne voivat puhjeta.

* Dissektion tunnistamiseen aortassa tai suurimmissa haaroissa. Dissektio tarkoittaa, että aortan kerrokset kuoriutuvat irti toisistaan – kuten sipulin kuoret. Dissektio voi aiheuttaa kipua ja voi olla hengenvaarallinen.

* Pienen aneurysman tai arteriovenoosisen epämuodostuman tunnistamiseen aivoissa. Ne voivat olla hengenvaarallisia.

* Ateroskleroottisen sairauden tunnistamiseen, joka on kaventanut jalkoihin johtavia valtimoita.

* Sepelvaltimotaudin poissulkemiseen erityisesti pienen tai keskitason riskin potilailla.

Näin tiedustelet palvelua tai teet varauksen

Koska jokaisen tilanne on erilainen, sairaala arvioi jokaisen tapauksen erikseen varmistaakseen laadukkaimman palvelun. Täytä sairaalan tiedustelulomake, niin saat tarkemman tarjouksen suoraan sairaalasta.