Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Gran Canaria yleistä

Yleistä tietoa matkailijalle

Rannat

Gran Canaria on rantalomailijan unelmakohde kauniilla kaupunkirannoilla. San Augustin – Playa del Inglés – Maspalomas yhteensä noin kahdeksan kilometriä rantaan, joka alkaa San Augustinista ja päätyy Maspalomasin Faron majakalle. Aurinko paistaa täällä erittäin voimakkaasti. Playa del Inglésin kohdalla ranta on 100 metriä leveä, jonka hienohiekka on peräisin Saharan autiomaasta. Ranta on niin turistien kuin paikallisten mieleen. Ranta ei ole matalapohjainen, joten soveltuu parhaiten uimataitoisille. Kuuluisa Maspalomas on puoliksi aavikko ja se kuuluu suojeltuun luonnonpuistoon, siksi tänne ei rakenneta rantahotelleja. Kauniit kultaiset hiekkadyynit, joista osa on varattu rajattoman rusketuksen haluaville auringonpalvojille.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun. Erityisesti Playa del Inglésin vieressä olevalla Maspalomas tarjoaa lapsille paljon tekemistä ja matalampi ja tuuleton ranta on lapsille sopivampi. Apteekeissa myydään äidinmaidonvastiketta jauheena, nestemäisenä sitä voi tilata. Purkkiruokia saa marketeista ja apteekista ja vaippoja supermarketista.

Aika

-2 tuntia Suomen ajasta

Lentoaika

6,5 tuntia

Etäisyydet 

Playa del Inglés – lentokenttä noin 32 km
Las Palmas – lentokenttä noin 30 km
San Augustin – lentokenttä noin 27 km
Maspalomas – lentokenttä noin 33 km
Meloneras – lentokenttä noin 38 km
Puerto Rico - lentokenttä noin 48 km

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Gran Canarialle on noin 6,5 h. Gran Canarian kansainvälinen kenttä (LPA) sijaitsee saaren itäpuolella Gandonlahden rannalla. Lentokenttäkuljetukset kestävät noin 20–30 minuuttia. Lentokenttäkuljetukset on Gran Canarialla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus).

Väestö

Gran Canarialla on noin 846 000 asukasta, joista suurimmassa kaupungissa Las Palmasissa noin 382000. Playa del Inglesin kaupungissa noin 20000 asukasta.

Liikenneyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on edullista. Taksin voi napata lennosta tai taksiasemalta. Koko saarella on toimiva bussiverkosta. Saarikierrosta suunnitteleville vuokra-auto on hyvä vaihtoehto. Las Palmasista on lautta- ja katamariyhteyksiä lähisaarille.

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Pankit ovat avoinna ma-pe klo 8.30-14.00 ja la klo 9-13.00. Huhtis-syyskuussa pankit ovat lauantaisin kiinni. Visa, American Express, Diners Club, Visa Electron ja MasterCard käyvät maksuvälineinä useissa kaupoissa, ravintoloissa ja autovuokraamoissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista, sirulliset kortit eivät aina käy automaatteihin. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi kortilla maksaessa.

Iltaelämä ja syö ulkona

Playa del Inglés kaupunki joka ei nuku. Alueella on runsaasti ravintoloita, baareja, yökerhoja ja ostoskeskuksia. Kasbahinissa on baarikeskittymä, menossa mukana on usein myös kotimaisia artistivieraita ja naapurikaupungissa San Agustista löytyy kasino. Ravintolavalikoimassa on koko kansainvälinen keittiö. Gran Canarailla syödään paljon kalaa, joka tarjoillaan ryppyisten kanrianperunoiden ja mojo-kastikkeen kera. Paikallinen erikoisuus on hunajarommi, perinteinen sangria ja Cava kuohuviini.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Kaupungissa on kuntosaleja, tenniskenttiä ja squash-halleja. Talvikautena saari on golffareiden yksi ykköskohteista. Rannoilla voi snorklata tai vaikka purjelautailla. Las Palmasista löytyy useita sukelluskeskuksia, jotka järjestävät päiväretkiä ja sukelluskursseja. Paljon teemapuistoja lapsille, kuten Villin lännen kylä Sioux City ja eläin- ja kasvitieteellinen puisto Palmitos Park sopivat hyvin retkikohteeksi. Palmitos Parkissa on lintuja, perhosia, kukkia ja akvaario. Maspalomassa on Gran Canarian suurin huvipuisto Holiday World ja Aqualand Maspalomas – vesipuisto. Pienempi vesipuisto Ocean Atlantic park sopii erityisesti nuoremmille lapsille.

Opaspalvelut

Gran Canarialla on Deturin opaspalvelut, hotellipäivystykset, retket sekä palvelutoimisto. Toimiston ja oppaiden yhteystiedot julkaistaan n. kuukautta ennen kauden alkua.

Ostokset

Ostospaikka kannattaa valita sen mukaan mitä tarvitsee. Ostoskeskuksista ja kaupungeista löytyy kansainvälisiä ketjuja, kun taas matkamuistoja saa pikkukaupunkien käsityöläisiltä. Sunnuntai on yleisin markkinapäivä, jolloin markkinat ovat avoinna aamusta iltapäivään. Markkinoilla hinnoista voi neuvotella, liikkeissä hinnat ovat kiinteät. Paras kohde ostoksille on Las Palmas De Gran Canaria, jonne pääsee esim. Playa del Inglésistä vuokra-autolla tai bussilla. Suosittuja tuliaisia ovat käsityöt, mausteet, aloe vera tuotteet ja paikallisherkut kuten juustot, chorizo-makkara, ilmakuivattu kinkku, viinit ja liköörit.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento