Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Vietä unohtumaton loma aurinkoisella Kreetan saarella

Kreeta on Kreikan suurin ja eteläisin saari, portti Euroopasta Afrikkaan. Paikallisen sanonnan mukaan kreetalaiset ovet ovatkin auki sekä lännelle että idälle. Kapealla ja peräti 260 kilometriä pitkällä muodollaan Kreeta erottaa Egean- ja Libyanmeren toisistaan. Täällä ovat eurooppalaisen sivistyksen juuret, sillä juuri Kreetan kautta mm. foininkialainen, syyrialainen ja egyptiläinen kulttuuri levisi Välimeren pohjoisrannoille. Saaren tärkeimmät historialliset nähtävyydet liittyvät minolaiseen kulttuuriin, joka kukoisti peräti yli 1600 vuoden ajan, 2800 – 1150 eea. Minolaiset rakensivat tänne loistavia palatsialueita, joita koristeltiin freskomaalauksin, lattiamosaiikein ja keramiikka- ruukuin. Nykykäsityksen mukaan minolainen kulttuuri romahti Santorinin suureen tulivuorenpurkaukseen 1450 eea.

Koe Elafonissi, Samarian rotko ja muut Kreetan luontonähtävyydet

Kreetan luonto on ainutlaatuinen. Maisemat vaihtelevat jyrkistä ja karuista vuorenrinteistä reheviin laaksoihin ja vehreisiin oliivi- ja sitruspuulehtoihin. Suurin osa saaren rannoista on saanut EU:n sinisen lipun merkkinä puhtaasta rantavedestä ja hyvistä rantapalveluista. Saari on täynnä vastakohtia; pitkät upeat hiekkarannat muuttuvat äkisti romanttisiksi ja idyllisiksi pikkukyliksi tai jylhiksi, asumattomiksi vuoristoseuduiksi dramaattisine solineen. Samarian rotko on Euroopan syvin ja pisin - 17 km patikkaretki päättyy Libyanmeren rannalle. Kreetan kauneimmat hiekkarannat ovat Elafonissin kahluusaaren maisemissa ja näkemisen arvoisia. 

Hania - Chania

Kreetan entinen pääkaupunki Hania/Chania on samannimisen läänin hallinnon, talouden, kaupan ja liikenteen keskus. Hania on saaren toiseksi suurin kaupunki, jossa on asukkaita n. 108 000 eli noin 17% koko Kreetan väestöstä. Hanian vanhakaupunki pikkukujineen, kauppahalli ja venetsialaisaikainen satama ovat tutustumisen arvoisia. Venetsialaisen satamakadun varrella on vanhoja, kauniita rakennuksia ja paljon ravintoloita, tavernoja, taidegallerioita ja erilaisia putiikkeja. Haniassa kannattaa tutustua myös valtaisan Argos- kauppahallin tarjontaan, josta voit tehdä tuliaisostokset yhdellä kertaa.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Majoitusvero 1.1.2018 alkaen

Kreikan viranomaiset veloittavat matkailijoilta 1.1.2018 alkaen majoitusveron. Tämä vero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan vero maksetaan kohteessa suoraan hotellille sisäänkirjauduttaessa käteisellä tai maksukortilla. 

Majoitusveroa peritään per huone per alkava vrk seuraavasti: 
1-2 tähteä= 0,50 €, 3 tähteä =1,50 €, 4 tähteä =3,00 € ja 5 tähteä= 4,00€. Vero määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan ja se voi poiketa Deturin omasta luokituksesta. Muutokset veron suuruudessa ovat mahdollisia.

GOOGLE REMARKETING CODE