Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Agia Marina, Kreeta

Info Agia Marina

Tälle sivulle olemme koonneet yleistä tietoa matkakohteesta, kuten etäisyydet ja välimatkat, liikkuminen bussilla ja taksilla, neuvoja ja vinkkejä esim. rannat ja nähtävyydet, torit, ravintolat ja iltaelämä. Lisää tietoa mm. kohteeseen matkustamisesta voit lukea tulostettavasta lomakohdeoppaasta.

Opaspalvelut

Suomenkieliset oppaat tavoittaa parhaiten 24/7 palvelunumerosta +30 6945 229 813 (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi suomenkielisiä / Skandinaavisia oppaita on mahdollista tavata tervetulotilaisuudessa, retkillä ja hotellipäivystyksillä ilmoitettuina aikoina. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto), puh. +30 28210 68587 klo 9-17.

Etäisyydet

Agia Marina - lentokenttä on 22 km
Agia Marina - Hania kaupunki 9 km
Agia Marina - Platanias 1 km
Agia Marina - Gerani 3 km

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Osalla hotelleista/rantabaareista on tarjouksia, jolloin syödessäsi heillä, saat rantatuolin maksutta käyttöön päiväksi. Rannat ovat yleisiä, joten voit valita mihin asetut, hotellistasi riippumatta.Hiekkaranta on myös uhanalaisten Valekaretta-merikilpikonnien pesimisaluetta. Toukokuusta-elokuuhun ajoittuvan munintajakson sekä sitä seuraavien kahden kuukauden hautumisajan pesiä suojellaan. Pesät on merkitty eikä niihin tule koskea.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja tulee varoa. 
Liikenne rantatiellä on vilkasta eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä.

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4 tuntia. Hanian kansainvälinen kenttä (CHQ) sijaitsee niin kaukana lomakohteista, ettei lentomelua hotellialueille kuulu. Lentokenttäkuljetus Agia Marinan ensimmäisille hotelleille kestää noin 45 min. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus). Kuljetusajat (noin): Platanias 50 min, Kata Stalos 40 min, Agia Marina 45 min, Maleme 60 min.

Väestö

Agia Marinassa on n. 600 asukasta vakituisesti, sesonkina n. 4000 asukasta.

>

Liikenneyhteydet

Agia Marinasta on hyvät bussiyhteydet Haniaan. Ilmastoidut, modernit bussit kulkevat rannan päätietä n. 20 minuutin välein, bussimaksu  2 eur (heinäkuu 2015).
Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittareita. Suuntaa-antava hinta taksikuljetuksesta: Agia Marina - Hania 10-14 e.

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Runsaasti automaatteja päätien varrella Haniasta aina Geraniin asti. Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Diners käy automaateissa Plataniaksessa ja Kato Staloksessa sekä Haniassa. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissa.

Iltaelämä ja syö ulkona

Rantatien varrella on runsaasti baareja ja pubeja. Agia Marinan alueella on muutama ulkoilmadisko/klubi, ne ovat avoinna 24-07. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimäärin 2,5–10e/annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Rannalla mahdollisuus harrastaa esim. vesihiihtoa, banaaniveneajelua yms. Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Saari tarjoaa myös hyvät patikointimahdollisuudet. Sukellusta ja veneilyä voi harrastaa. Hanian lähistöllä on kartingrata. Pyörillä kulkeva turistijuna tekee lyhyitä retkiä lähiseudun vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Ostokset

Pieni valikoima kauppoja keskustassa, monipuolisin valikoima tuliaisia Hanian kaupungissa. Suosittuja ostoksia ovat kulta- ja hopeakorut, nahka, mausteet, oliiviöljytuotteet (öljy, saippua jne.), paikalliset design- vaatteet ja kengät.

Muuta

Kesäaikaan klubit/ulkoilmadiscot jatkavat musiikin soittamista aamuun saakka. Lomakohteessa on paljon kissoja, ja niitä on myös hotellialueilla.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Katso Kreikan All Inclusive-hotellien tarjoukset.

GOOGLE REMARKETING CODE