Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Agii Apostoli Kreeta

Opaspalvelut

Suomenkieliset oppaat tavoittaa palvelunumerosta +(yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi suomenkielisiä tai skandinaavisia oppaita on mahdollista tavata retkillä ja hotellipäivystyksillä ilmoitettuina aikoina. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto).

Etäisyydet

Agii Apostoli - lentokenttä on 18 km
Agii Apostoli - Hania kaupunki 5 km
Agii Apostoli - Platanias7 km
Agii Apostoli - Gerani 9 km
Agii Apostoli - Agia Marina 5 km

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Osalla hotelleista/rantabaareista on tarjouksia, jolloin syödessäsi heillä, saat rantatuolin maksutta käyttöön päiväksi. Rannat ovat yleisiä, joten voit valita mihin asetut, hotellistasi riippumatta. Hiekkaranta on myös uhanalaisten Valekaretta-merikilpikonnien pesimisaluetta. Toukokuusta-elokuuhun ajoittuvan munintajakson sekä sitä seuraavien kahden kuukauden hautumisajan pesiä suojellaan. Pesät on merkitty eikä niihin tule koskea.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja tulee varoa. Liikenne rantatiellä on vilkasta eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä.

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4 tuntia. Lentokenttäkuljetus ensimmäisille hotelleille kestää noin 35 min. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus). Kuljetusajat (noin): Agi Apostoli n. 30 min, Kato Stalos 40 min, Agia Marina 45, min, Platanias 50 min ja Maleme 60 min sekä Kolymbari 1 h 20 min, riippuen kuinka monta pysähdystä matkalla on.

Asukasluku

.

Liikenneyhteydet

Hyvät bussiyhteydet Haniaan  kaupunkibusseilla (nro 21), jotka kulkevat rantaa lähinnä olevalla kadulla, hinta 1,70 € (lokakuu 17). Agia Marinaan ja lähikyliin bussipysäkit löytyvät pääkadulta.

Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittareita. 

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Runsaasti automaatteja päätien varrella Haniasta aina Geraniin asti. Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Diners käy automaateissa Plataniaksessa ja Kato Staloksessa sekä Haniassa. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissa.

Iltaelämä ja syö ulkona

Iltaelämä on hieman rauhallisempaa kuin Agia Marinassa ja Plataniaksessa, mutta ravintoloita ja baareja on kuitenkin valittavaksi asti. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimäärin 2,5–10e/annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Saari tarjoaa myös hyvät patikointimahdollisuudet. Sukellusta ja veneilyä voi harrastaa. Hanian lähistöllä on kartingrata. Pyörillä kulkeva turistijuna tekee lyhyitä retkiä lähiseudun vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Ostokset

Pieni valikoima kauppoja keskustassa, monipuolisin valikoima tuliaisia Hanian kaupungissa. Suosittuja ostoksia ovat kulta- ja hopeakorut, nahka, mausteet, oliiviöljytuotteet (öljy, saippua jne.), paikalliset design- vaatteet ja kengät.

Muuta

Lomakohteessa on paljon kissoja, ja niitä on myös hotellialueilla.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento