Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Gerani Yleistä

Opaspalvelut

Suomenkieliset oppaat tavoittaa parhaiten 24/7 palvelunumerosta +30 6945 229 813 (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi suomenkielisiä / Skandinaavisia oppaita on mahdollista tavata tervetulotilaisuudessa, retkillä ja hotellipäivystyksillä ilmoitettuina aikoina. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto), puh. +30 28210 68587 klo 9-17 (englanninkielinen palvelu).

Etäisyydet

Gerani - lentokenttä on 26 km
Gerani - Hania kaupunki 13 km
Gerani - Platanias 2 km
Gerani - Agia Marina 4 km
Gerani - Kato Stalos 6 km

Maleme - lentokenttä on 29 km
Gerani - Hania kaupunki 16 km
Gerani - Platanias 5 km
Gerani - Agia Marina 6 km
Gerani - Kato Stalos 8 km 

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Osalla hotelleista/rantabaareista on tarjouksia, jolloin syödessäsi heillä, saat rantatuolin maksutta käyttöön päiväksi. Rannat ovat yleisiä, joten voit valita mihin asetut, hotellistasi riippumatta. 
Geranin rannat ovat uhanalaisen Caretta Caretta -kilpikonnien kuoriutumisaluetta. Naaraat munivat toukokuusta elokuuhun ja kaksi kuukautta myöhemmin poikaset kuoriutuvat. Liikkuminen rannalla on rajoitettua öiseen aikaan ja eikä kuoriutumissuojia saa siirtää.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja tulee varoa. 
Liikenne rantatiellä on vilkasta eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä.

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4 tuntia. Hanian kansainvälinen kenttä (CHQ) sijaitsee niin kaukana lomakohteista, ettei lentomelua hotellialueille kuulu.
Lentokenttäkuljetus Plataniaksen ensimmäisille hotelleille kestää noin 45 min. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus). Kuljetusajat (noin): Platanias 50 min, Kata Stalos 40 min, Agia Marina 45 min, Maleme 60 min.

Asukasluku

Gerani n. 400 vakituisesti, sesonkiaikana n. 3000 asukasta.

Liikenneyhteydet

Geranista ja Malemesta on hyvät bussiyhteydet Haniaan. Ilmastoidut, modernit bussit kulkevat rannan päätietä n. 20 minuutin välein, bussimaksu  n. 3 € (syksy 2017).
Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittareita. 
Suuntaa-antava hinta taksikuljetuksesta: Gerani - Hania 25 eur.

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Runsaasti automaatteja päätien varrella Haniasta aina Plataniakseen asti. Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Diners käy automaateissa Plataniaksessa ja Kato Staloksessa sekä Haniassa. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissa.

Iltaelämä ja syö ulkona

Geranissa on muutama ravintola ja baari. Plataniaksen vilkkaaseen yöelämään ja runsaaseen ravintolatarjontaan on kuitenkin lyhyt matka. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimäärin 2,5–10e/annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Rannalla ei ole vesiurheiluaktiviteetteja. Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Saari tarjoaa myös hyvät patikointimahdollisuudet. Sukellusta ja veneilyä voi harrastaa. Hanian lähistöllä on kartingrata. Pyörillä kulkeva turistijuna tekee lyhyitä retkiä lähiseudun vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Ostokset

Vain muutama kauppa keskustassa, monipuolisin valikoima tuliaisia Hanian kaupungissa. 
Suosittuja ostoksia ovat kulta- ja hopeakorut, nahka, mausteet, oliiviöljytuotteet (öljy, saippua jne.), paikalliset design- vaatteet ja kengät.

Muuta

Lomakohteessa on paljon kissoja, ja niitä on myös hotellialueilla.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Katso Kreikan All Inclusive-hotellien tarjoukset.