Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Kato Stalos Yleistä

Etäisyydet

Kato Stalos - lentokenttä on 20 km
Kato Stalos - Hania kaupunki 7 km
Kato Stalos - Platanias 4 km
Kato Stalos - Agia Marina 2 km
Kato Stalos - Gerani 4 km

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Osalla hotelleista/rantabaareista on tarjouksia, jolloin syödessäsi heillä, saat rantatuolin maksutta käyttöön päiväksi. Rannat ovat yleisiä, joten voit valita mihin asetut, hotellistasi riippumatta. Hiekkaranta on myös uhanalaisten Valekaretta-merikilpikonnien pesimisaluetta. Toukokuusta-elokuuhun ajoittuvan munintajakson sekä sitä seuraavien kahden kuukauden hautumisajan pesiä suojellaan. Pesät on merkitty eikä niihin tule koskea.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja tulee varoa. Liikenne rantatiellä on vilkasta eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä.

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4 tuntia. Hanian kansainvälinen kenttä (CHQ) sijaitsee niin kaukana lomakohteista, ettei lentomelua hotellialueille juurikaan kuulu. Lentokenttäkuljetus Kato Staloksen ensimmäisille hotelleille kestää noin 40 min. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus). Kuljetusajat (noin): Platanias 50 min, Kata Stalos 40 min, Agia Marina 45 min, Maleme 60 min ja Kolymbari 1 h 20 min, riippuen kuinka monta pysähdystä matkalla on.

Asukasluku

Kato Stalos n. 2000 vakituisesti, sesonkiaikana n. 6000 asukasta.

Liikenneyhteydet

Kato Staloksesta on hyvät bussiyhteydet Haniaan. Ilmastoidut, modernit bussit kulkevat rannan päätietä n. 20-30 minuutin välein, bussimaksu n 2 eur. Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittareita. 

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Runsaasti automaatteja päätien varrella Haniasta aina Geraniin asti. Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Diners käy automaateissa Plataniaksessa ja Kato Staloksessa sekä Haniassa. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissa.

Iltaelämä ja syö ulkona

Kato Staloksen iltaelämä on hieman rauhallisempaa kuin Agia Marinassa ja Plataniaksessa, mutta ravintoloita ja baareja on kuitenkin valittavaksi asti. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimäärin 2,5–10e/annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Saari tarjoaa myös hyvät patikointimahdollisuudet. Sukellusta ja veneilyä voi harrastaa. Hanian lähistöllä on kartingrata. Pyörillä kulkeva turistijuna tekee lyhyitä retkiä lähiseudun vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Opaspalvelut Kreetalla

Suomenkieliset oppaat tavoittaa parhaiten 24/7 palvelunumerosta (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi oppaita on mahdollista tavata retkillä. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa, puh. +30 28210 68587, klo 9-17 (ei vierailutoimisto, englanninkielinen palvelu).

Ostokset

Pieni valikoima kauppoja keskustassa, monipuolisin valikoima tuliaisia Hanian kaupungissa. Suosittuja ostoksia ovat kulta- ja hopeakorut, nahka, mausteet, oliiviöljytuotteet (öljy, saippua jne.), paikalliset design- vaatteet ja kengät.

Muuta

Lomakohteessa on paljon kissoja, ja niitä on myös hotellialueilla.

Varaa lomamatka

  • Lennot & Hotelli
  • Pelkkä lento