Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Kolymbari Kamisiana Yleistä

Opaspalvelut

Suomenkieliset oppaat tavoittaa parhaiten 24/7 palvelunumerosta +30 6945 229 813 (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi suomenkielisiä / Skandinaavisia oppaita on mahdollista tavata tervetulotilaisuudessa, retkillä ja hotellipäivystyksillä ilmoitettuina aikoina. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto), puh. +30 28210 68587 klo 9-17 (englanninkielinen palvelu).

Etäisyydet

Kolimbari - lentokenttä 42 km
Kamsiana - lentokenttä 40 km
Kolimbari - Hania kaupunki 25 km
Kolimbari - Platanias 12 km

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Rannat ovat yleisiä, joten voit valita mihin asetut, hotellistasi riippumatta. Hiekkaranta on myös uhanalaisten Valekaretta-merikilpikonnien pesimisaluetta. Toukokuusta-elokuuhun ajoittuvan munintajakson ja sitä seuraavien kahden kuukauden hautomisajan pesiä suojellaan. Pesät on merkitty eikä niihin tule koskea.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja tulee varoa. Liikenne rantatiellä on vilkasta eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä. 

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4 tuntia. Lentokenttäkuljetus Kolimbariin hotelleille kestää noin reilun tunnin. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus). Kuljetusajat (noin): Platanias 50 min, Kata Stalos 40 min, Agia Marina 45 min, Maleme 60 min, Kamisiana/Kolimbari n. 75 min.

Väestö

Kolimbarissa on n. 750 asukasta vakituisesti, sesonkina kuitenkin moninkertaisesti.

Liikenneyhteydet

Kolimbarista/Kamisianista on hyvät bussiyhteydet Haniaan. Ilmastoidut, modernit bussit kulkevat rannan päätietä n. 20 minuutin välein, bussimaksu 2,90 e  (lokakuu 2017). Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittareita. Suuntaa-antava hinta taksikuljetuksesta: Kolimbari - Hania 30-35 e, lentokentälle n. 45 euroa 

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. 

Iltaelämä ja syö ulkona

Alueella on muutamia tavernoita. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimäärin 2,5–10e/annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Rannalla mahdollisuus harrastaa esim. vesihiihtoa, banaaniveneajelua yms. Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Saari tarjoaa myös hyvät patikointimahdollisuudet. Sukellusta ja veneilyä voi harrastaa. Hanian lähistöllä on kartingrata. Pyörillä kulkeva turistijuna tekee lyhyitä retkiä lähiseudun vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Ostokset

Muutama elintarvikkeita ja yleishyödyllisiä tarvikkeita myyvä liike kylän keskustassa. Monipuolisin valikoima tuliaisia Hanian kaupungissa. Suosittuja ostoksia ovat kulta- ja hopeakorut, nahka, mausteet, oliiviöljytuotteet (öljy, saippua jne.), paikalliset design- vaatteet ja kengät.

Muuta

Lomakohteessa on paljon kissoja, ja niitä on myös hotellialueilla.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Katso Kreikan All Inclusive-hotellien tarjoukset.