Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Platanias yleistä

Info Platanias

Tälle sivulle olemme koonneet yleistä tietoa matkakohteesta, kuten etäisyydet ja välimatkat, liikkuminen bussilla ja taksilla, neuvoja ja vinkkejä esim. rannat ja nähtävyydet, torit, ravintolat ja iltaelämä. Lisää tietoa mm. kohteeseen matkustamisesta voit lukea tulostettavasta lomakohdeoppaasta.

Etäisyydet

Platanias - lentokenttä on 24 km
Platanias - Hania kaupunki 10 km
Platanias - Agia Marina 2 km
Platanias - Gerani 2 km
Platanias - Kato Stalos 4 km

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Osalla hotelleista/rantabaareista on tarjouksia, jolloin syödessäsi heillä, saat rantatuolin maksutta käyttöön päiväksi. Rannat ovat yleisiä, joten voit valita mihin asetut, hotellistasi riippumatta.
Hiekkaranta on myös uhanalaisten Valekaretta-merikilpikonnien pesimisaluetta. Toukokuusta-elokuuhun ajoittuvan munintajakson sekä sitä seuraavien kahden kuukauden hautumisajan pesiä suojellaan. Pesät on merkitty eikä niihin tule koskea.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja tulee varoa. Liikenne rantatiellä on vilkasta eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä.

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4 tuntia. Hanian kansainvälinen kenttä (CHQ) sijaitsee niin kaukana lomakohteista, ettei lentomelua hotellialueille kuulu. Lentokenttäkuljetus Plataniaksen ensimmäisille hotelleille kestää noin 45 min. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus). Kuljetusajat (noin): Platanias 50 min, Kata Stalos 40 min, Agia Marina 45 min, Maleme 60 min.

Asukasluku

Platanias n. 800 vakituisesti, sesonkiaikana n. 8000 asukasta.

Liikenneyhteydet

Plataniaksesta on hyvät bussiyhteydet Haniaan. Ilmastoidut, modernit bussit kulkevat rannan päätietä n. 20 minuutin välein, bussimaksu  2 eur (heinäkuu 2015). Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittareita. 

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Runsaasti automaatteja päätien varrella Haniasta aina Plataniakseen asti. Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Diners käy automaateissa Plataniaksessa ja Kato Staloksessa sekä Haniassa. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissa.

Iltaelämä ja syö ulkona

Platanias on vilkkain lomakylistämme baari- ja ravintolavalikoimaltaan. Paljon ravintoloita, baareja, yökerhoja ja diskoja kaikenikäisille. Agia Marinan alueella on muutama ulkoilmadisko/klubi, ne ovat avoinna 24-07. Rantatien varrella on baareja ja pubeja. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimäärin 2,5–10e/annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Rannalla mahdollisuus harrastaa vesihiihtoa, banaaniveneajelua yms. Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Saari tarjoaa myös hyvät patikointimahdollisuudet. Sukellusta ja veneilyä voi harrastaa. Hanian lähistöllä on kartingrata. Pyörillä kulkeva turistijuna tekee lyhyitä retkiä lähiseudun vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Opaspalvelut Kreetalla

Suomenkieliset oppaat tavoittaa parhaiten 24/7 palvelunumerosta (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi oppaita on mahdollista tavata retkillä. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto).

Ostokset

Marketteja ja pikkukauppoja keskustassa, monipuolisin valikoima tuliaisia Hanian kaupungissa. Suosittuja ostoksia ovat kulta- ja hopeakorut, nahka, mausteet, oliiviöljytuotteet (öljy, saippua jne.), paikalliset design- vaatteet ja kengät.

Muuta

Kesäaikaan klubit ja ulkoilmadiscot jatkavat musiikin soittamista aamuun saakka. 
Lomakohteessa on paljon kissoja, ja niitä on myös hotellialueilla.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Katso Kreikan All Inclusive-hotellien tarjoukset.

GOOGLE REMARKETING CODE