Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Rethymnon, Kreeta

Puhelinpalvelukohde

Tarvittaessa voit olla yhteydessä oppaisiin puhelimitse. Päivystysnumero: +

Opaspalvelut Kreetalla

Suomenkieliset oppaat tavoittaa 24/7 palvelunumerosta + (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi skandinaavisia oppaita on mahdollista tavata esim. retkillä ja hotellipäivystyksillä ilmoitettuina aikoina. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto).

Etäisyydet

Rethymnon – Hanian lentokenttä 60 km
Rethymnon – Hania kaupunki 60 km
Rethymnon – Iraklion 80 km
Rethymnon – Georgioupoli 27 km
Rethymnon – Agia Pelagia 60 km
Rethymnon – Hersonissos 105 km
Rethymnon - Agios Nikolaos 145 km

 

Rannat

Rethymnonin hienohiekkainen ranta on monta kilometriä pitkä. Rannalta voit vuokrata aurinkotuoleja ja – varjoja. Kristallinkirkkaat vedet suosivat snorklausta. Kesäkuukausina rannalla voi harrastaa monenlaista urheilua mm. vetovarjoliitoa, rengasajelua ja pelata rantalentopalloa.

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun. Rantojen merivirtoja tulee varoa. Jalkakäytävät ovat kapeita ja reunat korkeita. Supermarketeista saa vaippoja, äidinmaidonkorviketta ja lastenruokia.

Lentokenttä

Lentoaika Helsingistä Haniaan on noin 4h. Lentokenttäkuljetukset Rythymnoniin kestää noin 1h 30min. Lentokenttäkuljetukset on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä (edestakainen kuljetus).

Väestö

Rethymnonissa on noin 32 000 asukasta, matkailusesongin aikana noin 47 000.

Liikenneyhteydet

Taksilla ja bussilla liikkuminen on edullista. Taksiasemat ovat Neljän marttyyrin ja Tuntemattoman sotilaan aukiolla sekä bussiasemalla ja rantakadun päässä. Hotellilta/ravintolalta tilattuna taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi kuin lennosta otettuna. Taksien tulee käyttää taksimittaria. Taksi voi ottaa kesken matkaa kyytiin lisää matkustajia. Busseja Iraklioniin ja Haniaan menee tunnin välein. Bussiasema on Kefalogianninkadulla kaupungin länsipäässä. Paikallisbussit liikennöivät usein puolen tunnin välein. Santorinille pääsee katamaraanilla, joka liikennöi touko-syyskuussa pari kertaa viikossa.

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Pankit ovat avoinna ma-to klo 8-14.00 ja pe klo 8-13.30. Visa, Eurocard ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissa. Rethymnonissa on pankkiautomaatteja. Pienissä tavernoissa ja kahviloissa ei voi maksaa luottokorteilla.

Iltaelämä ja syö ulkona

Rethymnonin ravintolat löytyvät rantakaduilta ja vanhankaupungin kujilta. On pieniä kreikkalaisia tavernoista aina kansainvälisiin ravintoloihin. Samoilta alueilta on myös suositut diskot, baarit ja kahvilat. Kesäisin järjestetään konsertteja ja muita viihdetapahtumia.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Kesäkuukausina rannalla voi harrastaa monenlaista urheilua mm. sukellusta, vetovarjoliitoa, rengasajelua ja pelata rantalentopalloa. Vuokrattavissa on autoja, skoottereita ja maastopyöriä. Saari tarjoaa hyvät patikointimahdollisuudet esim. Samarian rotko, joka on Euroopan pisin ja syvin rotko. Lapsiperheille sopivia kohteita ovat mm. kolmetuntinen merirosvolaivaristeily, joka lähtee vanhasta satamasta. Patsoksen rotko sijaitsee reilun puolentunnin matkan päässä. Ja Sfentonin luola saaren keskivaiheilla on vaikuttavimpia. Päivämatkoja voi tehdä vaikka vesipuistoihin.

Ostokset

Keskustassa on paljon ostosmahdollisuuksia. Suosittuja tuliaisia ovat kulta- ja hopeakorut, nahkatuotteet, oliiviöljy, käsityöt, keramiikka ja mausteet.

Puhelinpalvelukohde

Kohde sopii omatoimisille matkailijoille. Tässä kohteessa ei ole Deturin oppaita. Tarvittaessa voit soittaa palvelupuhelinnumeroomme. 

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Katso Kreikan All Inclusive-hotellien tarjoukset.