Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Yleistä tietoa Kreetasta matkailijalle

Rannat

Rannat ovat yleisiä (kunnallisia) ja rantahotellit maksavat vuokraa niiden käytöstä. Tästä syystä hotellit yleisesti veloittavat aurinkovarjon ja kahden tuolin käytöstä n. 5 euroa/päivä. Osalla hotelleista/rantabaareista on tarjouksia, jolloin syödessäsi heillä, saat rantatuolin maksutta käyttöön päiväksi. Rannat ovat yleisiä, niillä voi olla kuka vaan hotellista riippumatta. MIkäli rannalla ei ole aurinkotuoleja/varjoja, rannan käyttö on maksuton.  

Lapsiystävällisyys

Yleisesti soveltuu lasten kanssa lomailuun hyvin. Osa rannoista syvenee kuitenkin melko nopeasti, myös merivirtoja varottava. Liikenne rantatiellä melko vilkasta, jalkakäytäviä ei ole joka paikassa.

Lentokenttä

Lentoaika 4 tuntia. Hanian kansainvälinen kenttä (CHQ) sijaitsee niin kaukana lomakohteista, ettei lentomelua hotellialueille kuulu.
Lentokenttäkuljetus hotelleille 30 min - 1,5 tuntia. Lentokenttäkuljetus on Kreetalla valinnainen palvelu, sen voi maksaa ja varata erikseen matkavarauksen yhteydessä.  Kuljetusajat (noin): Platanias 50 min, Kat0 Stalos 40 min, Agia Marina 45 min, Maleme 60 min ja Kolymbari 1 h 20 min, riippuen siitä, montako kertaa matkalla pysähdytään.

Asukkaita

Haniassa n. 108 000 asukasta mukaanlukien lähikylät, ydinkeskustassa asuu n. 55 000 asukasta.

Liikenneyhteydet

Haniasta on hyvät bussiyhteydet kyliin, joissa hotellimme sijaitsevat. Ilmastoidut, modernit bussit kulkevat n. 20-30 minuutin välein, bussimaksu 1,90 - 3 €, riippuen matkan pituudesta.
Taksimaksu 2-3 euroa kalliimpi hotellille/ravintolaan tilatessa kuin lennosta otettuna. Esimerkkejä taksimaksuista; Hania-Kato Stalos n.10 €, Hania - Agia Marinan. 15€ , Hania – Platanias n. 20 €.

Pankkiautomaatit ja luottokortit

Runsaasti automaatteja päätien varrella Haniasta aina Geraniin asti. Visa ja Mastercard käyvät yleisesti kaupoissa ja suuressa osassa ravintoloita ja niillä voi nostaa rahaa automaateista, Diners käy automaateissa Plataniaksessa ja Kato Staloksessa sekä Haniassa. Visa Electron käy suurimmissa kaupoissa ja marketeissaa. 

Iltaelämä ja syö ulkona

Agia Marinan alueella on muutama ulkoilmadisko/klubi, ne ovat avoinna 24-07. Rantatien varrella on baareja ja pubeja, samoin Hanian keskustassa. Ruokaravintoloissa alkupalat eli mezet maksavat keskimääri 2,5 – 10 eur / annos, liharuuat 10-20, kala- ja äyriäisruuat 5 – 20 euroa.

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Polkupyöriä vuokrataan, samoin skoottereita ja autoja. Hanian lähistöltä löytyy kartingrata, myös sukellusta ja veneilyä voi harrastaa.
Plataniaksen ja Agia Marinan alueella liikkuu myös pieni turistijuna (pyörillä), joka tekee lyhyitä retkiä vuoristokyliin, viinitiloille sekä appelsiini- ja oliivitarhoihin. Retkien hinta n. 10-17 eur/aikuinen, 5-8 eur/lapsi.

Opaspalvelut Kreetalla

Suomenkieliset oppaat tavoittaa parhaiten 24/7 palvelunumerosta +30 694 3291924 (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi oppaita on mahdollista tavata tervetulotilaisuudessa, retkillä ja hotellipäivystyksillä ilmoitettuina aikoina. Paikallistoimisto sijaitsee Agia Marinassa (ei vierailutoimisto), puh. +30 28210 68568 klo 9-17 (englanninkielinen palvelu).  

Etäisyyksiä

Hania – Kato Stalos 6 km
Hania – Agia Marina 8 km
Hania – Platanias 11 km
Hania – Gerani 16 km

Majoitusvero

Kreikan viranomaiset veloittavat matkailijoilta 1.1.2018 alkaen majoitusveron, jonka suuruus vaihtelee 0,50-4 €/yö/huone. Suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, mikä voi poiketa Deturin luokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille sisäänkirjauduttaessa, joko käteisellä tai kortilla.

Veron suuruus hotellin/huoneistohotellion virallisen luokituksen mukaan on: 1-2 tähetä= 0,5 €, 3 tähteä =1,50 €, 4 tähteä =3 € ja viisi tähteä= 4€ yöltä/huone. Muutokset veron suuruudessa ovat mahdollisia. 

Majoitusvero 1.1.2018 alkaen

Kreikan viranomaiset veloittavat matkailijoilta 1.1.2018 alkaen majoitusveron. Tämä vero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan vero maksetaan kohteessa suoraan hotellille sisäänkirjauduttaessa käteisellä tai maksukortilla. 

Majoitusveroa peritään per huone per alkava vrk seuraavasti: 
1-2 tähteä= 0,50 €, 3 tähteä =1,50 €, 4 tähteä =3,00 € ja 5 tähteä= 4,00€. Vero määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan ja se voi poiketa Deturin omasta luokituksesta. Muutokset veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento