Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Ialyssos

Saapuessasi lentokentän suunnasta näet tien varrella oliivitarhoja ja perinteisiä kreikkalaisia taloja puutarhoineen - tunnelma on hieman maalaismainen ja kiireetön. Vaikka Ialyssos on saaren toiseksi suurin kaupunki, niin se sopii rentoa ja rauhaisaa lomaa etsiville ja lasten kanssa matkustaville, hotellivalinnan mukaan. Useimmat hotelleistamme sijaitsevat joko rannalla tai lyhyen kävelymatkan päässä rannasta. 

Rannan ääreltä sekä keskustan katujen varrelta löytyy tunnelmallisia tavernoja ja pieniä baareja, joissa on myös ohjelmallisia iltoja muutaman kerran viikossa. Yöelämä on kuitenkin melko rauhallista. Keskustassa on pieniä marketteja, apteekkeja, matkamuistomyymälöitä ja vaate- ja kenkäkauppoja. Enemmän valinnanvaraa ostoksiin löytyy Rhodoksen kaupungista, noin 8 km päästä. 

Ranta on muodostunut pääosin litteistä, pyöreäksi hioutuneista kivistä ja vesi on kirkasta. Rantatuolin päivävuokra on 3e. Rannoilla on suihkut ja wc:t. Tällä puolella saarta tuulet ovat voimakkaampia ja sopivat hyvin kokeneille leijasurffaajille ja purjelautailijoille.

Kaikenikäisille sopiva ohjelmanumero on tunnin kiertoajelu minijunalla, joka lähtee kierrokselle rantaan suuntaavan pääkadun rannan päästä. Omatoimiretkille voi vuokrata polkupyöriä, skoottereita ja moottoripyöriä. 

Ialyssos oli yksi kolmesta muinaiskaupungista jo 1500 eaa. Lomakohdetta kutsutaan myös vanhalla nimellä Trianda ja kirjoitusasuja on monta (Ialissos, Ialisos).  Rodoksen saaren vanhin, v. 1550-1400 eaa, asuinalue on löydetty Triantan kylän ja Filerimos-kukkulan väliltä. Nekropoli löydettiin v. 1876 arkeologien toimesta. Antiikin aikana Ialyssos saavutti mainetta mm. 3-kertaisen olympiavoittajan, painija Diagoraan urheilusaavutuksista. Rhodosin kaupungin rakentamisen jälkeen v. 408 eaa Ialyssosin merkitys väheni, kun monet asukkaista muuttivat uuteen pääkaupunkiin. Ialyssoksen akropolis ja raunioalue on Filerimos-kukkulalla, jossa voit nähdä mm. jäännökset Zeuksen temppeliraunioista, Pyhän Yrjön maanalaisen kappelin ja johanniittaritarien linnoituksen rauniot. Kukkulalla, Kärsimysten tien päässä on jättimäinen, 70 metrinen risti, jonka näet jo kilometrien päästä. Jos kiipeät ristin jyrkät rappuset ylös, saatat kirkkaalla säällä nähdä Lindosiin saakka.

Lentokenttäkuljetus ensimmäiselle hotellille kestää noin 15-30 min liikenteestä ja pysähtymispaikkojen määrästä riippuen. Tavoitatte oppaat kohteessa viikkotapaamisessa sekä päivisin suomenkielisestä palvelupuhelinnumerosta. Hätätapauksissa numeroon voi soittaa myös yöllä. 

Varaa lomamatka

  • Valmismatka
  • Pelkkä lento