Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Ixia

Rodoksen kaupungista 4 km länteen on pieni yhdyskunta, jossa samannäkoiset, yksikerroksiset asuintalot on rakennetttu vieri viereen aivan rannansuuntaisen ohikulkutien reunaan. Alue sai nimekseen Kritika v. 1898, kun turkkilaiset asuttivat alueen. Täältä alkavaa, rantaviivaa myötäillen laajentunutta seutua kutsutaan nimellä Ixia.

Seudun läpi kulkevan päätien toisella puolella avautuu turkoosin ja sinisen sävyissä läikehtivä Triantan lahti. Ixian alue on kehittynyt korkeatasoisten hotellien myötä ja rannan lähistöllä onkin nykyisin myös loistohotellialueiden ulkopuolella melkoisen kattava palvelutarjonta ravintoloita, kahviloita, marketteja ja erilaisia liikkeitä. 

Peräti 8 kilometriä pitkä ranta koostuu hiekasta ja pyöreäksi hioutuneista vaaleista kivistä. Heinä-elokuun kuumina päivinä oikein kaivataan meltemien eli pohjoistuulen, vilvoitusta. Länsirannan puolella aallokko saattaa olla voimakasta, joka tulee huomioida uimaan mennessä ja lasten rantaleikeissä. Rannalla on purjelautailukeskus, josta voit vuokrata välineet. Sheraton ja Amathus Beach -hotelleilla on alikulkutunneli vilkkaasti liikennöidyn rantatien alitse.

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento

Majoitusvero 1.1.2018 alkaen

Kreikan viranomaiset veloittavat matkailijoilta 1.1.2018 alkaen majoitusveron. Tämä vero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan vero maksetaan kohteessa suoraan hotellille sisäänkirjauduttaessa käteisellä tai maksukortilla. 

Majoitusveroa peritään per huone per alkava vrk seuraavasti: 
1-2 tähteä= 0,50 €, 3 tähteä =1,50 €, 4 tähteä =3,00 € ja 5 tähteä= 4,00€. Vero määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan ja se voi poiketa Deturin omasta luokituksesta. Muutokset veron suuruudessa ovat mahdollisia.