Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Kreikka Yleistä

Yleistä tietoa Kreikasta matkailijoille

Maa ja asukkaat

Kreikka eli Helleenien tasavalta. Maan väkiluku on noin 10,77 miljoonaa. Maan pääkaupunki on Ateena, jossa on asukkaita n. 3 miljoonaa. Manner-Kreikan lisäksi valtioon kuuluu laaja saaristo. Maan pinta-ala on n. 132 000 km2. Rajanaapurit ovat Albania, Makedonia, Bulgaria sekä Turkki.

Kieli

Virallinen kieli on kreikka. Englantia puhutaan lomakohteissa yleisesti, muualla huonommin.

Aika

Paikallinen aika Kreikassa on sama kuin Suomessa.

Puhelin ja internet

Maakoodi on +30. Internet-sivujen kansallinen pääte on .gr

Valuutta

Euro

Uskonto

Kreikkalaisortodokseja 98% väestöstä.

Ilmasto ja vaatetus

Välimeren ilmasto, kesät ovat yleisesti lämpimiä myös keväällä ja syksyllä. Merivesi on lämmintä pitkälle syksyyn saakka. Aikaisin keväällä sekä loppusyksyllä kannattaa varata viileisiin iltoihin lämmintä vaatetusta.

Juhlapäivät

Pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin. Pääsiäinen on kirkkovuoden suurin juhla 6.-9.4.2018. Ortodoksikirkko noudattaa juliaanista kalenteria, joten ajankohta poikkeaa Suomen pääsiäisestä. Kansallispäivää vietetään 25.3. Kreikan vapaussodan alkamispäivänä (v. 1821). Toinen merkittävä uskonnollinen juhlapäivä on Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen päivä 15.8. Vappuna 1.5. juhlitaan työläisiä ja 28.10. vietetään isänmaallista "Ochi"-päivää.

Palveluraha

Maan tavan mukaan annetaan palvelurahaa hyvästä palvelusta esimerkiksi ravintoloissa tarjoilijalle ja hotellissa huonesiivoojille. Ravintolassa sopiva summa on noin 10 % laskun loppusummasta.

Majoitusvero

Kreikan viranomaiset veloittavat matkailijoilta 1.1.2018 alkaen majoitusveron, jonka suuruus vaihtelee 0,50-4 €/yö/huone. Suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, mikä voi poiketa Deturin luokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille sisäänkirjauduttaessa, joko käteisellä tai kortilla. Veron suuruus hotellin/huoneistohotellion virallisen luokituksen mukaan on: 1-2 tähteä= 0,5 €, 3 tähteä =1,50 €, 4 tähteä =3 € ja viisi tähteä= 4€ yöltä/huone. Muutokset veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Lisätietoja kohteesta

Ulkoministeriön sivuilta.

Majoitusvero 1.1.2018 alkaen

Kreikan viranomaiset veloittavat matkailijoilta 1.1.2018 alkaen majoitusveron. Tämä vero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan vero maksetaan kohteessa suoraan hotellille sisäänkirjauduttaessa käteisellä tai maksukortilla. 

Majoitusveroa peritään per huone per alkava vrk seuraavasti: 
1-2 tähteä= 0,50 €, 3 tähteä =1,50 €, 4 tähteä =3,00 € ja 5 tähteä= 4,00€. Vero määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan ja se voi poiketa Deturin omasta luokituksesta. Muutokset veron suuruudessa ovat mahdollisia.

GOOGLE REMARKETING CODE