Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Protaras / Fig Tree Bay

Protaras ja Fig Tree Bay

Kyproksen itäisen rannikon kultaiset hiekkarannat ja kristallinkirkkaat vedet luovat rentouttavan lomaympäristön. Protaras on matkailualue,  joka sijoittuu hallinnollisesti Paralimnin kuntaan. Protaras on myös viehättävän lahden nimi. Turistit kutsuvat tätä paikaa nimellä Fig Tree Bay: kristallinkirkas vesi, hienohiekkainen ranta, jonka edustalla on pieni saari. Ensimmäiset hotellit ja huoneistot rakennettiin tälle Paralimnin ja Agia Napan välissä sijaitsevalle alueelle 1970-luvun lopulla.  Kasvusta huolimatta Protaras on säilynyt Agia Napaa hillitympänä lomakohteena perheille ja kyproslaisille paikallisille asukkaille. Seudulla onkin nykyisin myös paljon yksityisiä huviloita.

Luonnosta kiinnostuneille lähistöllä on kaksi kansallispuistoa. Niemimaan Cape Grecon kansallispuisto on ainutlaatuinen luontoalue, jossa voi ihailla upeita kalliomuodostelmia. Täällä on 36 erilaista saarella kasvavaa orkidealajia sekä krookukset ja iirikset. Alueella sijaitsee Ayioi Anargiroi -kirkko, jossa voit viettää rauhallisen hetken ja nauttia rannikon maisemista. Uskotaan, että Aphroditelle omistettu temppeli sijaitsi muinoin Cape Grecon alueella. Yksi alueen romanttisimmista paikoista on luonnon luoma kivisilta Cape Grecossa. Konnoksen ranta Cape Grecon ja Protarasin välissä on yksi saaren kauneimmista rannoista. Lähistöllä on majoituspaikkoja, ravintoloita ja lähikauppoja. Rantaan pääsee autolla, moottoripyörällä, polkupyörällä ja jalkaisin. 

Kukkulalla, lähellä Protarasin keskustaa sijaitsee Profitis Elias - kirkko. Askelmia on lähes 160, mutta näkymät ympäristöön palkitsevat suorituksesta. Sisältä kirkko on ainutlaatuinen. Illan pimennyttyä kirkko valaistaan ja silloin kirkko on henkeäsalpaava kauneudessaan. Paralimnista löytyy Kyproksen laajin kirkko-aukio. Kaksi kirkkoa on omistettu Pyhä Yrjölle ja vanhin kirkko Pyhä Annalle. Se toimii nykyisin museona ja on avoin yleisölle. 

Lue lisää...

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento