Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Protaras - yleistä tietoa

Yleistä tietoa matkailijalle lomakohteesta Fig Tree Bay/Protaras

Etäisyyksiä

Protaras - Ayia Napa 12 km
Protaras - Larnaca lentokenttä 67 km
Protaras - Nicosia/Lefkosia 64 km 
Protaras - Limassol 100 km 

Lentoaika ja lentokenttäkuljetus

Lentoaika Helsingistä on n. 4 h 30 min. Larnakan kansainväliseltä lentokentältä (LCA) kuljetus ensimmäiselle hotellille kestää 60-90 minuuttia. Ayia Napan kohdalla liikenne saattaa ruuhkautua.

Liikenneyhteydet

OSEAn paikallisbussit ovat edullinen tapa liikkua. Päivällä yksi matka 1,50e ja klo 21 jälkeen 2,50e. Voit myös ostaa vuorokausilipun 5e tai viikkolipun 20e. Linja 102 Paralimni - Protaras - Cape Greco - Agia Napa (Vesipuisto) ja linja linja 101 ajaa saman reitin toiseen suuntaan. 

Sähkö

220 V. Pistorasiaan tarvitaan adapteri, jonka voit vuokrata hotellista tai ostaa marketista.

Lapsiystävällisyys

Protaras on Agia Napaa rauhallisempi lomakohde ja ihanteellinen perheille. Seudulla on hyvinhoidettuja, matalia ja hienohiekkaisia rantoja lapsiperheille. Protaraksen rannalla on hyvät palvelut ja sesonkiviikkoina vesiaktiviteettien lisäksi järjestettyä toimintaa lapsille. Lomakohteessa on leikkipaikkoja ja joitakin aktiviteetteja lapsiperheille. Lastenruokia ja vaippoja myydään supermarketeissa. Vasemmanpuoleinen liikenne vaatii erityistä valppautta siihen tottumattomilta. Liikenne on ajoittain vilkasta. Liikkuminen vaunujen kanssa ei ole esteetöntä.

Iltaelämä ja syö ulkona

Mezet ovat olennainen osa kyproslaista ruokaperinnettä. Nämä pienet maisteluannokset ovat mainio tapa kokeilla useita kyproslaisia erikoisuuksia oman pöytäseurueen kanssa. Taramasalata on suosittu kylmä salaatti, jonka pääraaka-aine on turskan mäti. Tarkhana on hyvin perinteinen vuohen ja lampaan maitoon tehty keitto, johon lisätään mm. bulgur-vehnää ja sitruunamehua. Jäähtyneestä keitosta voidaan myös valmistaa pieniä makkaroita. Kuivattamisen jälkeen makkarat keitetään ja tarjoillaan jugurtin ja raastetun juuston kera. Kleftiko, koko päivän uunissa kypsennettävä herkullinen lammasruoka on tarjolla vain iltaisin ja jokainen ravintola valmistaa sen omalla salaisella reseptillä. Krassato on saaren suosituin, possusta valmistettava ruoka. Possunliha marinoidaan viinissä ja mausteena käytetään korianteria. Tavas –peruna-sipuli-tomaatti lisäkettä tarjoillaan usein liharuoan kanssa. Keskimäärin hintataso lounas n. 8e, yksinkertainen illallinen 15e, olut 2,5e, pizza 11e. 

Urheilu- ja muut aktiviteetit

Rannoilla on runsaasti aktiviteetteja mm. vesihiihto, surffaus, snorklaus, kalastus, purjehdus, polkuveneily, banaaniveneajelu. Sukeltamaan pääsee sukelluskoulujen kanssa. Alle 12-vuotiaat eivät saa sukeltaa Kyproksella. Cape Grecossa on hyvät patikointimahdollisuudet. 

Ostokset

Muutamia matkamuistomyymälöitä, enemmän vaihtoehtoja löytyy Agia Napasta.

Opaspalvelut

Suomenkieliset oppaat tavoittaa 24/7 palvelunumerosta (yöllä vain hätäpuhelut). Lisäksi oppaita voi tavata viikon aikana päivystyskäynnillä osassa hotelleja.

"Rakkauden jumalattaren, Afroditen synnyinsaari"