Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Kypros - lomat, lennot, hotellit

UUTUUS kesä 2019 - Kypros

Välimeren lämpö ja vieraanvaraisuus ovat Aphroditen rakkauden saaren kulmakiviä. Saari kylpee houkuttelevassa auringonpaisteessa yli 300 päivää vuodessa ja lomatunnelmaan on helppo päästä. Kypros on ollut suosittu matkailukohde jo 1980-luvun alusta ja matkailijoita vierailee vuosittain n. 2 miljoonaa.

Kypros on Välimeren kolmanneksi suurin saari, joka on pinta-alaltaan hieman pienempi kuin Uudenmaan lääni. Maantieteellisesti saari sijaitsee Lähi-Idän puolella, mutta kulttuurisesti Kypros on saanut enemmän vaikutteita Euroopasta. Saarella on kaksi vuoristoketjua. Kapea Kyrenia-vuoristoketju sijaitsee pohjoisrannikolla. Troodoksen vuoret peittävät suurimman osan saaren etelä- ja länsiosista ja muodostavat noin puolet sen alueesta. Talvisin vuoret saavat valkoisen lumipeitteen. Saaren korkein kohta, Olympoksen vuori sijaitsee saaren keskellä Troodoksen vuoristossa 1953m meren pinnan yläpuolella. Leveydeltään vaihtelevat rannikkoalueet ympäröivät saarta, jossa on yhteensä lähes 650 km rantaviivaa. Saari on leveimmillään itä-länsisuunnassa 240 km ja 95 km pohjois-eteläsuunnassa. 

Kypros sai ensimmäisen Sinisen Lipun rannan v. 1995 ja nykyisin niitä on peräti 64 ja yksi venesatama. Sininen lippu viittaa FEE Foundation for Environmental Education-standardit täyttäviin rantoihin. Rannalla on tarkistettu mm. rannan puhtaus, veden laatu, turvallisuus, ympäristökasvatus ja tiedotus, palvelujen tarjoaminen ja yleiset ympäristökriteerit. Rantalomailun lisäksi Kyproksella on runsaasti nähtävää luonnossa liikkuville ja historiasta kiinnostuneille.

Lue lisää...

"Rakkauden jumalattaren, Afroditen synnyinsaari"