Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Tunisian retket

Retket

Saharan retken voi ostaa matkan yhteydessä ennakkoon netistä tai myyntipalvelusta puhelimitse.

Lomaviikkosi lopullisen retkiohjelman saat oppaalta saavuttuasi kohteeseen. Retkiä voi varata kohteessa oppailta ja maksutapa on käteinen, eurot, ei maksukortteja. Pyydämme ystävällisesti varaamaan retkimaksuun tasarahan ja pienet setelit ovat erittäin toivottuja. 

Kaikilla retkillä ei välttämättä ole mukana suomenkielistä opasta. Retkien toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää ja retkien järjestämiseen vaikuttavat sääolosuhteet ja kausikohtaiset rajoitukset. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sahara!

Lähde mukaamme Saharan kaksipäiväiselle seikkailulle, joka vie läpi upeiden maisemien sekä mielenkiintoisten tarinoiden. Retken aikana vierailemme mm. El Jemin mahtavassa amfiteatterissa, yhdessä muinaisen Rooman valtakunnan suurimmista areenoista, jossa käytiin julmia gladiaattoritaisteluita. Käymme myös perinteisessä luolakodissa Matmatan kuumaisemissa, joissa ensimmäistä Star Wars elokuvaa on kuvattu. Yövymme hotellissa keidaskaupungissa Saharan laidalla, jossa halukkailla on mahdollisuus tehdä unohtumaton kameliratsastusretki Saharan kullankeltaisille dyyneille.

Aikaisen aamiaisen jälkeen ajamme valtavan Chott El Djeridin suolajärven halki. Pysähdymme El Hamassa, jossa on mahdollisuus jeeppisafarille Chebikan ja Tamerzan keidaskyliin - nekin tunnettuja Star Wars elokuvista. Yhteinen bussimatka jatkuu Atlasvuoriston maisemista nauttien ja retken päätteeksi pysähdymme vielä islamin uskon pyhässä kaupungissa Kairouanissa.

Hinta 90e/hlö. Suomenkielinen opastus, pääsymaksut, kaksi lounasta ja illallinen ilman ruokajuomia, hotellimajoitus hlö/2hh, aamiainen. Lisämaksusta kameliratsastus (10e) ja jeeppisafari (20e), joka osittain off-road eikä sovi välttämättä selkäongelmaisille). 2 aikuisten seurassa alle 12-v. lisävuoteessa retkihinta 45e, lisämaksut kuten edellä. 

suomenkielinen opastus

 • Tunis-Kathago

  Vierailemme Karthagossa ja Tunisin vanhassa kaupungissa medinassa sekä viehättävässä, pienessä Sidi Bou Saidin kylässä. Ehkäpä muistatte koulun historiantunneilta puunilaissodat foinikialaisten ja roomalaisten välillä, ne taisteltiin nykyisen Tunisian alueella. Retkipäivän aikana koette Karthagon, joka oli aikoinaan maailman kaupankäynnin keskus ja pienellä mielikuvituksella voi käynti Byrsan kukkulalla ja Antonius Piuksen kylpylän raunioilla viedä teidät parin tuhannen vuoden taakse. Lounas nautitaan La Goullettessa, jossa sijaitsee kaupungin satama. Sidi Bou Said on kaupungin nykyistä esikaupunkialuetta ja siellä lähes kaikki on maalattu sinivalkeaksi. Kylässä monet taiteilijat ja kirjailijat ovat saaneet innoituksensa sen arkkitehtuurista ja historiasta. Kylässä on mm. 300 vuotta vanha maurilainen kahvila, ” Mattojen kahvila”, joka on avoinna edelleen.

   

  Aikuiset 45€, 6-12 v. 22€, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. 

  suomenkielinen opastus

 • Kameliratsastus

  Ajamme pieneen maaseutukylään Soussen ulkopuolelle, missä kamelikaravaani odottaa meitä. Ratsastamme oliivilehdossa ja näemme tunisialaista maaseutua ja maisemia. Mahdollisuus kokeilla myös ratsuhevosia, aaseja ja hevoskärryjä! Pienen ratsastuksen jälkeen saavumme berberileiriin. Siellä tapaamme muutaman beduiinirouvan, jotka leipovat meille tuoretta tabouna- leipää. Lämpimän leivän kera saamme oliiviöljyä, vihanneksia ja tunisian kansallismaustetta, tulista harissa-tahnaa. Pullollinen vettä tai virvoitusjuoma kuuluu myös retken hintaan.

   

  Aikuiset 20€, 6-12 v. 15€, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. 

 • Friquian eläintarha

  Tässä luonnonkauniissa eläinpuistossa, Soussen ja Hammametin välissä on yli 60 eläinlajia. Menemme katsomaan afrikkalaisia eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Flamingot ja lemurit näemme jo heti sisääntulon lähellä ja pidemmälle kävellessä puistosta löytyy mm. leijonia, norsuja, kirahveja ja paviaaneja. Retken hintaan ei sisälly ruokailua, mutta alueella on muutama kahvila-kioski sekä ravintola, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa. Alueella on myös paikka omien eväiden nauttimiseen.

   

  Aikuiset 25€, 6-12 v. 15€. Iltaretkenä aikuiset 25, lapset 6-12 v. 20 €.

 • Mönkijäajelu

  Vauhdikas ja jännittävä iltapäivä!

  Aikuiset 25€ 

 •    

"Koe Sahara ja muut upeat nähtävyydet Tunisian lomalla!

Varaa lomamatka

 • Matkapaketti
 • Pelkkä lento