Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Alanya Yleistä

Opaskohde Alanya

Tälle sivulle olemme koonneet yleistä tietoa matkakohteesta, kuten etäisyydet ja välimatkat, liikkuminen bussilla ja taksilla, neuvoja ja vinkkejä esim. rannat ja nähtävyydet, torit, ravintolat ja iltaelämä. Lisää tietoa mm. kohteeseen matkustamisesta voit lukea tulostettavasta lomakohdeoppaasta.

Deturin oppaat Alanyassa

Deturin paikallisoppaita on mahdollista tavata ilmoitettuina aikoina hotellipäivystyksillä sekä retkillä. Vaikka Deturin opas ei olisikaan suomenkielinen, niin siitä huolimatta hän auttaa: jos yhteistä kieltä ei löydy, niin opas voi soittaa suomenkieliselle oppaalle. Suomenkielinen palvelupuhelinnumero klo 9-18 +90 530 972 45 30. Sama numero toimii hätätilanteissa päivystysnumerona klo 18-09 välisenä aikana. Detur-FBB toimiston osoite on Saray Mah. Mehmet Akif Ersoy Sok. Izikler Apart.

Rannat

Alanyassa on kaksi useamman kilometrin pituista rantaa. Länsipuolella oleva on Kleopatra-ranta. Ranta on hienohiekkainen ja paikoitellen nopeasti syvenevä. Itäpuolella sijaitseva ranta on hieman matalampi, osin karkeampaa hiekkaa ja pikkukiveä, paikoin jopa pikkukalliota.

Lapsiystävällisyys

Katukiveykset korkeita, paljon korkeuseroja ja liikennettä keskustasssa. Rannat leveitä ja pitkiä. Itäinen ranta matalampaa, osin pikkukiveä, Kleopatra-ranta hienohiekkaisempi, mutta paikoin nopeasti syvenevä. Kaupungista löytyy muutama lasten leikkipuisto, eläintarha sekä vesipuisto.

Lentoaika 

n. 4 tuntia.

Lentokenttäkuljetus

n. 2,5 tuntia lentokentältä ensimmäiselle hotellille.

Asukkaita

n. 292.000

Liikenneyhteydet

Kaupungin sisällä kattavat dolmusbussireitit ja paljon takseja. Alanyasta hyvät yhteydet mm. busseilla muualle Turkkiin.

Iltaelämä ja syö ulkona 

Alanya on tunnettu vilkkaasta iltaelämästä. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, baareja, yökerhoja ja diskoja kaikille ikäluokille ja joka makuun. Myös ruokaravintoloita runsaasti, jopa suomiruokaa sitä kaipaaville. 

Ostokset 

Suuren kaupungin monipuolinen valikoima kauppoja ja erikoisliikkeitä.

Markkinat

Bazaarit auki noin klo 8-18. Markkinoilla myydään yleensä vaatteita, laukkuja, kenkiä sekä hedelmiä ja vihanneksia. Obassa bazaari maanantaisin, osoite Oba Mahallesi, Oba göl mevkii Hacıkadir cd, Hacıkadiroğlu ilköğretim okulu yanı, 07400 Alanya. Alanyan kalahallilla on bazaari tiistaisin, osoite Saray Mahallesi, Spor Cd., 07400 Alanya. Perjantaisin Cuma Bazaar, jossa myydään vain vihanneksia ja hedelmiä, osoite Şekerhane Mahallesi, 07400 Alanya. Sunnuntaisin Hacet bazaari, osoite Hacet Mahallesi, Hacet Mah.Eşref Kahvecioğlu Cad., Hacet Cami yanı, 07400 Alanya.

Urheilu- ja muita aktiviteetteja 

Rannoilla laajat vesiurheilumahdollisuudet rantalentopallosta vesiskoottereihin ja riippuliitoon ja sukellukseen. Myös jalkapallo ja tenniskenttiä löytyy. 

Muuta 

Hotellien etäisyys ydinkeskustaan on laskettu satamassa sijaitsevasta Atatürk-patsaasta.Alanyan lähikylissä (Incekum, Konakli, Türkler ja Ocurkalar) sijaitsevissa hotelleissa suomenkieliset opaspalvelut asiakasmäärästä riippuen rajoitettuja, mutta oppaaseemme saa aina yhteyden päivystysnumerosta. 

Välimatkat

Alanya-Manavgat n. 65 km
Alanya-Antalya n. 140 km
Alanya-Side n. 70 km
Alanya-Marmaris n. 500 km
Alanya-Antalya lentoasema n. 130 km

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento
GOOGLE REMARKETING CODE