Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Alanya Yleistä

Yleistä Alanyasta

Deturin oppaat Alanyassa

Deturin paikallisoppaita on mahdollista tavata ilmoitettuina aikoina hotellipäivystyksillä sekä retkillä. Vaikka Deturin opas ei olisikaan suomenkielinen, niin siitä huolimatta hän auttaa: jos yhteistä kieltä ei löydy, niin opas voi soittaa suomenkieliselle oppaalle. Suomenkielinen palvelupuhelinnumero klo 9-18 +90 530 972 45 30. Sama numero toimii hätätilanteissa päivystysnumerona klo 18-09 välisenä aikana. Detur-FBB toimiston osoite on Saray Mah. Mehmet Akif Ersoy Sok. Izikler Apart.

Rannat

Alanyassa on kaksi useamman kilometrin pituista rantaa. Länsipuolella oleva on Kleopatra-ranta. Ranta on hienohiekkainen ja paikoitellen nopeasti syvenevä. Itäpuolella sijaitseva ranta on hieman matalampi, osin karkeampaa hiekkaa ja pikkukiveä, paikoin jopa pikkukalliota.

Lapsiystävällisyys

Katukiveykset korkeita, paljon korkeuseroja ja liikennettä keskustasssa. Rannat leveitä ja pitkiä. Itäinen ranta matalampaa, osin pikkukiveä, Kleopatra-ranta hienohiekkaisempi, mutta paikoin nopeasti syvenevä. Kaupungista löytyy muutama lasten leikkipuisto, eläintarha sekä vesipuisto.

Lentoaika 

n. 4 tuntia.

Lentokenttäkuljetus

n. 2,5 tuntia lentokentältä ensimmäiselle hotellille.

Asukkaita

n. 292.000

Liikenneyhteydet

Kaupungin sisällä kattavat dolmusbussireitit ja paljon takseja. Alanyasta hyvät yhteydet mm. busseilla muualle Turkkiin.

Iltaelämä ja syö ulkona 

Alanya on tunnettu vilkkaasta iltaelämästä. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, baareja, yökerhoja ja diskoja kaikille ikäluokille ja joka makuun. Myös ruokaravintoloita runsaasti, jopa suomiruokaa sitä kaipaaville. 

Ostokset 

Laaja valikoima liikkeitä. Isot markkinat tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Urheilu- ja muita aktiviteetteja 

Rannoilla laajat vesiurheilumahdollisuudet rantalentopallosta vesiskoottereihin ja riippuliitoon ja sukellukseen. Myös jalkapallo ja tenniskenttiä löytyy. 

Muuta 

Hotellien etäisyys ydinkeskustaan on laskettu satamassa sijaitsevasta Atatürk-patsaasta.Alanyan lähikylissä (Incekum, Konakli, Türkler ja Ocurkalar) sijaitsevissa hotelleissa suomenkieliset opaspalvelut asiakasmäärästä riippuen rajoitettuja, mutta oppaaseemme saa aina yhteyden päivystysnumerosta. 

Välimatkat

Alanya-Manavgat n. 65 km
Alanya-Antalya n. 140 km
Alanya-Side n. 70 km
Alanya-Marmaris n. 500 km
Alanya-Antalya lentoasema n. 130 km

Varaa lomamatka

  • Matkapaketti
  • Pelkkä lento