Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Ateriat valmismatkalla

Lisätietoa aterioista

Tällä sivulla on kuvattu eri ateriavaihtoehtoja, joita hotellit ja huoneistohotellit tarjoavat. Se, mitä pakettiinne sisältyy riippuu tekemistänne valinnoista.

Hotelliaterioissa ei yleensä ole huomioitu suomalaiseen tapaan terveydellisiä rajoituksia, esim. sokeriton, laktoositon, gluteeniton. Myymämme ateriapaketit eivät noudata mitään erikoisruokavaliota ja hotellit päättävät itsenäisesti tuotevalikoimasta. Oppailtamme voitte pyytää esim. keliakiasta paikallisella kielellä infoa, jonka voitte esittää ravintoloissa. Suosittelemme valitsemaan majoitusvaihtoehdoista huoneistohotellin, mikäli haluatte nauttia omia ruokia ja juomia: Kansainvälisen käytännön mukaisesti hotellihuoneisiin ei ole sallittua tuoda hotellin ulkopuolelta juomia/ruokia.

Aamiainen

Vaatimattomimmillaan aamupala on maan tapaan kuppi kahvia/teetä sekä vaaleaa leipää ja marmeladia. Toisinaan aamiainen on taas hyvä valikoima seisovan pöydän antimia. Aamiaisen laajuuteen ja sisältöön vaikuttaa suuresti hotelliluokitus. Joissakin hotelleissa myydään aamiaisen aikana lisämaksullisia tuotteita esim. tuorepuristettuja hedelmämehuja.

Puolihoito

Puolihoitoon sisältyy aamiainen ja illallinen, jotka useimmiten tarjoillaan seisovasta pöydästä. Puolihoitoon ei sisälly lainkaan juomia. Pullovesi- ja muut ruokajuomat veloitetaan erikseen paikan päällä. Puolihoito alkaa hotelliin saapumisajan mukaan joko aamiaisella tai illallisella ja se päättyy lähtöpäivänä aina aamiaiseen.

Täysihoito

Täysihoitoon sisältyy aamiainen, lounas ja illallinen, jotka useimmiten tarjoillaan seisovasta pöydästä. Täysihoitoon ei sisälly ruokajuomat, ne ja juomat muuten kuin aterian yhteydessä maksetaan erikseen hotellilla. Täysihoito alkaa hotelliin saapumisajan mukaan joko aamiaisella, lounaalla tai illallisella ja se päättyy lähtöpäivänä aina aamiaiseen tai lounaseen, riippuen kotiinlähtöajasta. 

All Inclusive

Hotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä asiakkaalle jaetaan lomaviikon yksityiskohtainen All Inclusive-ohjelma kellonaikoineen.  (All Inclusivea kutsuttu aikaisemmin myös supertäyshoidoksi). Ruokatarjoiluun sisältyy aina päivän kolme pääateriaa, aamiainen, lounas ja illallinen sekä vähintään yksi välipala. Hyvin usein illallinen on tarjolla seisovassa pöydässä, mutta ei välttämättä aina. All Inclusive-paketti alkaa hotelliin sisäänkirjautumisesta ja päättyy lähtöpäivänä klo 12 paluulennon ja -kuljetuksen lähtöajasta riippumatta. Alkoholittomien juomien (vesi ja virvoitusjuomat) lisäksi AI sisältää hotellin määrittelemän valikoiman paikallisia alkoholipitoisia juomia, esimerkiksi olutta, viiniä ja väkeviä alkoholijuomia. Kaikki juomat, myös olut, tarjoillaan vain laseittain (usein kertakäyttömuki etenkin uima-allasalueella). Tuorepuristetut hedelmämehut, kansainväliset tuontialkoholimerkit ja pullottain myytävät juomat eivät sisälly pakettiin. Hotelli määrittää tarjoilupaikat- ja -ajat, joista All Inclusive-asiakkaat voivat noutaa juomia. Huonepalvelu ei sisälly All Inclusive-pakettiin. Ruoka- ja juomatarjoilu keskeytetään useimmissa hotelleissa yöajaksi. Alkoholijuomatarjoilu aloitetaan yleensä aamiaisen päätyttyä noin klo 10-11.

Tasokkaimmissa hotelleissa voi olla käytössä myös "Ultra All Inclusive" tms., jolloin pakettiin sisältyy myös muita palveluita hotellista ja sesongista riippuen. Yksityiskohtainen lista palveluista selviää hotelliin saavuttaessa.

Ei aterioita

Huoneistohotelleissa, joissa on keittomahdollisuus, ei matkan hintaan sisälly lainkaan aterioita. Joissakin huoneistohotelleissa on mahdollista ostaa aamiainen tai muita aterioita lisämaksusta. Tarjoustuote "Määrittelemätön majoitus" ei myöskään sisällä aterioita.