Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Deturin erityis- ja lisäehdot

Deturin erityis- ja lisäehdot

Näitä erityis- ja lisäehtoja sovelletaan 30.6.2018 ja sitä ennen tehtyihin varauksiin.
 

Yleisten valmismatkaehtojen lisäksi noudatetaan seuraavia Deturin erityis- ja lisäehtoja: 
PDF versio

1. Detur-matkan varaaminen ja maksaminen

Nettivarauksen maksuehdot:

Varausmaksu 200e/hlö (kaukokohteet 250 e/hlö) on suoritettava verkkomaksuna sivustollamme nettivaraamisen yhteydessä. Mikäli matkan alkuun on alle kuukausi, tulee matka maksaa kokonaan varauksen yhteydessä. Alustava varaus peruuntuu automaattisesti ellei varausmaksua makseta. Jos matkan alkuun on yli kuukausi, loppumaksu erääntyy 30 vrk ennen matkan alkua. Oma Lomasi-valikossa voi suorittaa myös loppumaksun verkkomaksuna (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Visa, MasterCard, Amex sekä Diner's). Maksamiseen tarvittavat tiedot löytyvät matkavahvistuksesta. Halutessasi voit maksaa matkan kokonaan jo varausvaiheessa.

Deturin puhelinpalvelussa tehdyn varauksen maksuehdot:

Puhelimessa tehdyissä varauksissa varausmaksu 200 e/hlö (kaukokohteet 250 e/hlö) erääntyy 7 vrk sisällä varauksesta, kun matkan alkuun on yli kuukausi (ks. YVE Yleiset Valmismatkaehdot kohta 3.1). Mikäli asiakas ei maksa varausmaksua viimeistään eräpäivänä, matka peruuntuu automaattisesti. Loppumaksu erääntyy 30 vrk ennen matkaa. Matkavahvistuksessa on eräpäivä sekä varausmaksulle että loppumaksulle. Mikäli matka varataan alle 30 vrk ennen matkan lähtöpäivää, maksetaan koko matkan hinta varauksen yhteydessä. Mikäli varausmaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä Deturin tilille, varaus perutaan ilman eri ilmoitusta.

Ilman huoltajaa matkustavat alaikäiset:

Mikäli alle 18-vuotias matkustaa yksin tai muiden kuin omien vanhempien kanssa, hänellä tulee olla huoltajan kirjallinen suostumus matkaan. Deturilla on oma matkustuslupalomake, joka huoltajan tulee täyttää ja toimittaa Deturille ennen varausmaksun maksamista. Matkustuslupalomakkeita saa myös Deturin toimistosta. Huomoikaa, ettei alle 6 vuotias voi matkustaa yksin tai alaikäisen kanssa, vaan hänellä tulee aina matkustaa täysi-ikäisen matkustajan kanssa.

2. Detur-matkan hintaan sisältyy

Perushintaiseen pakettimatkaan sisältyy tilauslennot, majoitus ja ateriat hotellikohtaisesti hinnaston mukaisesti sekä oppaan palvelut (osa puhelinpalvelukohteita). Asiakas voi varata lisämaksusta lentokenttäkuljetukset varauksen yhteydessä. Erikoismatkoilla, kuten kiertomatkoilla ja risteilyillä, hintaan sisältyvät muut palvelut on mainittu erikseen.

Tarjoushintaisella matkalla hotellin tarjoamat palvelut saattavat poiketa perushintaisista pakettimatkoista. "Määrittelemätön majoitus" -tuote sisältää tilauslennot sekä majoituksen hotellissa/huoneistohotellissa, joka voi olla normaalin majoitusvalikoiman ulkopuolelta. Matkan hintaan ei sisälly aterioita (paitsi 4*määrittelemätön all inclusive-tuote) eikä lomaviikon aikaista siivousta, tulo- ja lähtösiivousta lukuunottamatta. Hotellin/huoneistohotellin nimi selviää perillä kohteessa ja majoitusta voi joutua vaihtamaan matkan aikana. Emme voi huomioida mitään toiveita. Emme myy yksittäisiä nais-/miespaikkoja. Yhden hengen majoituksesta peritään hotellikohtainen lisämaksu.

Matkan tilaushetkellä voimassaoleva hinta on asiakasta sitova. Detur voi alentaa aiemmin ilmoitettuja hintoja ja tehdä erilaisia hintatarjouksia. Alennetut hinnat ovat voimassa siitä hetkestä, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske jo tehtyjä varauksia. 

Deturilla on oikeus antaa asiakkaalle maksettua pakettimatkaa paremmat järjestelyt. Deturilla ei kuitenkaan ole velvollisuutta antaa kaikille matkustajille näitä järjestelyitä. Pidätämme oikeudet hintojen ja alennusten muutoksiin sekä korjauksiin.

3. Palveluiden osittainen käyttö

Matkustajalla ei ole oikeutta saada hinnanalennusta osittain tai kokonaan käyttämättä jääneistä palveluista.

4. Lapsihinnat

Alle 2-vuotiailta peritään kaikista matkoista 60 euroa/lapsi. Heille ei varata omaa lento-, bussi- tai hotellipaikkaa. Alle 2-vuotiaan matkatavaramäärän tulee sisältyä aikuisen matkatavaramäärään. Kohteessa alle 2-vuotiaan lapsen mahdolliset kustannukset, esim. vauvansänky ja ruokailut, maksetaan suoraan hotelliin. 

Lisävuoteessa majoittuessaan lapset saavat alennuksen kun matkustavat kahden täysin maksavan aikuisen kanssa. Lasten ikäraja on useimmiten 2-11-v. mutta tästä on hotellikohtaisia poikkeuksia.

5. Lentomatka

Tilauslento oikeuttaa lentomatkaan vain varauksen mukaisilla lennoilla ja päivämäärillä. Mikäli matkustaja eroaa kohteessa ryhmästä tai hän on ostanut pelkät lentomatkat, on hänen velvollisuutensa ottaa yhteyttä Deturin toimistoon vuorokautta ennen paluulentoa tarkistaakseen paluulennon aikataulun. Velvollisuuden laiminlyönti ja mahdollinen myöhästyminen paluulennolta siirtävät vastuun paluulennon kustannuksista matkustajalle itselleen.

Asiakas ei voi ostaa verkkokaupastamme pelkät lennot -pakettia ja käyttää matkapaketista vain paluulentoa. Mikäli asiakas ei käytä menolentoa, paluulento peruutetaan automaattisesti

6. Varausmuutokset

Toimistokulut 100 euroa/hlö (1.5.2017) peritään, mikäli matkustaja muuttaa alkuperäistä varausta YVE kohdan 8. mukaisesti.

7. Peruutukset

Matkustaja peruuttaa:

Toimistokulut 100 euroa/hlö peritään, mikäli matkustaja peruuttaa matkansa YVE 4.1 kohdan mukaisesti. Poikkeuksena erikoismatkat, kuten golfmatkat ja reittilennoin toteutettavat matkapaketit, joiden osalta sovellamme seuraavia erityisehtoja:
- Matkustajan peruuttaessa golfpakettimatkan ilman erityistä syytä (YVE 4.) on Deturilla oikeus periä toimistokulujen lisäksi 20 euroa/varaus ja mikäli matka perutaan myöhemmin kuin 60 vrk ennen matkalle lähtöä (YVE 4. ja 5.) peritään maksetut lisäpalvelut esim. golfstarttimaksut kokonaisuudessaan. Jos matkustaja peruuttaa golfpakettimatkan tai reittilennoin toteutettavan matkan YVE 5.1. kohdan perusteella, on Deturilla Valmismatkalain mukainen oikeus peritä kohtuullinen korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeettomista, ennakkoon maksetuista palveluista, joista matkanjärjestäjällä ei ole hinnanpalautusoikeutta.
- Reittilennoilla toteutettavien matkapakettien erityisluonteen vuoksi sovellamme myös niihin Yleisistä Valmismatkaehdoista poikkeavia peruutus- ja muutosehtoja. Näitä ehtoja noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta. Detur veloittaa asiakkaalta reittilennon peruuttamisesta, lentolipun nimenmuutoksesta tai - korjauksesta lentoyhtiön mahdollisesti veloittamat kulut niiltä osin, kun ne ylittävät YVE 4. ja 5.1. kohdissa mainitut kulut. Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja. Tarkistakaa, onko vakuutuksenne turva riittävä.

Matkanjärjestäjä peruuttaa:

Matkojen toteutuminen riippuu osallistujamäärästä. Deturilla on oikeus peruuttaa matka liian vähäisen osallistujamäärän takia (YVE 11.1). Matka voidaan peruuttaa viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua ja siitä ilmoitetaan kirjallisesti. YVE 11.3. kohdan mukaista korvaavaa matkaa arvioitaessa Detur huomioi oman hotelliluokitusjärjestelmänsä, hintaeron sekä matkan luonteen. Korvaavaa matkaa voidaan tarjota myös toiseen lomakohteeseen tai maahan. Kohteessa tarjottujen retkien toteutuminen riippuu osallistujamääristä ja vaihtelee kohteittain ja retkittäin. Detur pidättää oikeuden alustavien retkiohjelmien sisällön ja hinnoittelun muutoksiin.

8. Korvausvaatimukset

Mikäli matka ei joiltain osin vastaa asiakkaan odotuksia, hänen tulee kohteessa ottaa yhteyttä oppaaseen tilanteen korjaamiseksi. Tällöin täytetään palvelulomake, joka liitetään mahdolliseen jälkikäteen tehtävään korvausvaatimukseen, siltä osin kun asiaa ei ole voitu korjata kohteessa. Korvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti ja viimeistään kahden kuukauden kuluessa matkan päättymisestä (YVE 16.2). Virheilmoitusta tehtäessä asiakkaan on otettava huomioon mitä virheen oikaisemisesta on sanottu YVE 13.4 kohdassa.

Detur käsittelee korvausvaatimukset mahdollisimman pian niiden saapumisesta (max. 3 kk) ja vastaa aina kirjallisesti. Käsittelyn aikana emme anna asiaa koskevia tietoja puhelimitse.

Detur Finland Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään hinnastoissa tai muissa sähköisissä/painetuissa materiaaleissa mahdollisesti esiintyvistä paino- ym. virheistä. Tämä koskee lentoja, lähtöpäiviä, aikatauluja, hotelleja, retkiohjelmia, hintoja, alennuksia jne. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

9. Vastuullinen matkanjärjestäjä

Matkatoimisto Detur Finland Oy
Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki
Puh: (09) 68 99 88 77
Y-tunnus 1449773-2, Kaupparekisterinro 726.060, SMAL-tunnus: 30099, KuVi-tunnus: 3466/00/Mj