Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Deturin erityis- ja lisäehdot 2018

1. Detur-matkan varaaminen ja maksaminen

Nettivarauksen maksuehdot:

Varausmaksu 200e/hlö (kaukokohteet 250 e/hlö) on suoritettava verkkomaksuna sivustollamme nettivaraamisen yhteydessä. Mikäli matkan alkuun on alle kuukausi, tulee matka maksaa kokonaan varauksen yhteydessä. Alustava varaus peruuntuu automaattisesti ellei varausmaksua makseta. Jos matkan alkuun on yli kuukausi, loppumaksu erääntyy 30 vrk ennen matkan alkua. Oma Loma -valikossa voi suorittaa myös loppumaksun verkkomaksuna (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Oma Säästöpankki/S-pankki, Visa, MasterCard, Amex sekä Diners). Maksamiseen tarvittavat tiedot löytyvät matkavahvistuksesta. Halutessasi voit maksaa matkan kokonaan jo varausvaiheessa.

Deturin puhelinpalvelussa tehdyn varauksen maksuehdot:

Puhelimessa tehdyissä varauksissa varausmaksu 200 e/hlö (kaukokohteet 250 e/hlö) erääntyy 7 vrk sisällä varauksesta, kun matkan alkuun on yli kuukausi.

Mikäli asiakas ei maksa varausmaksua viimeistään eräpäivänä, matka peruuntuu automaattisesti. Loppumaksu erääntyy 30 vrk ennen matkaa. Matkavahvistuksessa on eräpäivä sekä varausmaksulle että loppumaksulle. Mikäli matka varataan alle 30 vrk ennen matkan lähtöpäivää, maksetaan koko matkan hinta varauksen yhteydessä. 

Mikäli varausmaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä Deturin tilille, varaus perutaan ilman eri ilmoitusta.

Ilman huoltajaa matkustavat alaikäiset:

Mikäli alle 18-vuotias matkustaa yksin tai muiden kuin omien vanhempien kanssa, hänellä tulee olla huoltajan kirjallinen suostumus matkaan. Deturilla on oma matkustuslupalomake, joka huoltajan tulee täyttää ja toimittaa Deturille ennen varausmaksun maksamista. Matkustuslupalomakkeita voi pyytää lähettämään myös Deturin toimistosta. Huomoikaa, ettei alle 6 vuotias voi matkustaa yksin tai alaikäisen kanssa, vaan hänellä tulee aina matkustaa täysi-ikäisen matkustajan kanssa.

2. Detur-matkapaketin hintaan sisältyy

Perushintaiseen matkapakettiin sisältyy tilauslennot, majoitus ja ateriat hotellikohtaisesti verkkosivuillamme olevien hotellitietojen mukaisesti sekä kohdetiedoissa ilmoitetut oppaan palvelut (pl. pelkän lentolipun ostaneet). Hintaan ei sisälly puhelimessa tehtyihin varauksiin lisättävä palvelumaksu eikä lippujen postituksesta perittävä postitusmaksu. Myöskään lisämaksusta varauksen yhteydessä tarjotut lisäpalvelut kuten lentokenttäkuljetukset kohteessa, lentoateriat, istumapaikat lennolla ja muut kohteessa tarjotut maksulliset lisäpalvelut, kuten esim. retket eivät sisälly matkapakettiin.

Erikoismatkoilla, kuten kiertomatkoilla ja risteilyillä, hintaan sisältyvät muut palvelut on mainittu erikseen 

Tarjoushintaisella matkalla hotellin tarjoamat palvelut saattavat poiketa perushintaisista pakettimatkoista. Määrittelemätän majoitus -tuote sisältää tilauslennot sekä majoituksen hotellissa tai huoneistohotellissa, joka voi olla normaalin majoitusvalikoiman ulkopuolelta. Matkan hintaan ei sisälly aterioita (paitsi 4* määrittelemätön all inclusive-tuote) eikä lomaviikon aikaista siivousta, tulo- ja lähtösiivousta lukuunottamatta. Hotellin/huoneistohotellin nimi selviää perillä kohteessa ja majoitusta voi joutua vaihtamaan matkan aikana. Emme voi huomioida mitään toiveita. Emme myy yksittäisiä nais-/miespaikkoja. Yhden hengen majoituksesta peritään hotellikohtainen lisämaksu.

Matkan tilaushetkellä voimassaoleva hinta on asiakasta sitova. Detur voi alentaa aiemmin ilmoitettuja hintoja ja tehdä erilaisia hintatarjouksia. Alennetut hinnat ovat voimassa siitä hetkestä, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske jo tehtyjä varauksia. 

Deturilla on oikeus antaa asiakkaalle maksettua matkapakettia paremmat järjestelyt. Deturilla ei kuitenkaan ole velvollisuutta antaa kaikille matkustajille näitä järjestelyitä. Pidätämme oikeudet hintojen ja alennusten muutoksiin sekä korjauksiin.

3. Palveluiden osittainen käyttö

Matkustajalla ei ole oikeutta saada hinnanalennusta osittain tai kokonaan käyttämättä jääneistä palveluista.

4. Lapsihinnat

Alle 2-vuotiailta peritään kaikista matkoista 60 euroa/lapsi. Heille ei varata omaa lento-, bussi- tai hotellipaikkaa. Alle 2-vuotiaan matkatavaramäärän tulee sisältyä aikuisen matkatavaramäärään. Kohteessa alle 2-vuotiaan lapsen mahdolliset kustannukset, esim. vauvansänky ja ruokailut, maksetaan suoraan hotelliin.

Lisävuoteessa majoittuessaan lapset saavat alennuksen kun matkustavat kahden täysin maksavan aikuisen kanssa. Lasten ikäraja on useimmiten 2-11 v. mutta tästä on hotellikohtaisia poikkeuksia.

5. Lentomatka

Tilauslento oikeuttaa lentomatkaan vain varauksen mukaisilla lennoilla ja päivämäärillä. Mikäli matkustaja eroaa kohteessa ryhmästä tai hän on ostanut pelkät lentomatkat, on hänen velvollisuutensa ottaa yhteyttä Deturin toimistoon vuorokautta ennen paluulentoa tarkistaakseen paluulennon aikataulun. 

Velvollisuuden laiminlyönti ja mahdollinen myöhästyminen paluulennolta siirtävät vastuun paluulennon kustannuksista matkustajalle itselleen.

Asiakas ei voi ostaa verkkokaupastamme pelkät lennot -pakettia ja käyttää matkapaketista vain paluulentoa. Mikäli asiakas ei käytä menolentoa, paluulento peruutetaan automaattisesti. (YME 2.6.7)

6. Matkustajan oikeus muuttaa sopimusta ja luovuttaa se toiselle

Matkustajan käyttäessä YME 7. kohdan mukaisia muutos- ja luovutusoikeuksia, veloitamme muutoksista ja luovutuksesta aiheutuneet kulut sekä toimistokulut 100 euroa.

Muutoksista aiheutuvista kuluista vastaa matkustaja ja luovutuksesta luovuttaja sekä luovutuksensaaja yhteisvastuullisesti.

7. Peruutukset

Matkustaja peruuttaa:

Peruutustapauksissa perimme kulut YME 4.1 kohdan mukaisesti.

Jos matka on hinnoiteltu sen mukaan, että kahden tai useamman matkustajan seurue majoitetaan samaan huoneeseen tai huoneistoon ja joku seurueen jäsenistä peruuttaa matkansa, on matkanjärjestäjällä oikeus periä kohdassa 4.1. mainittujen peruutuskulujen lisäksi peruutuksen johdosta syntyvästä majoituksen vajaakäytöstä aiheutuvat kulut. Matkansa peruuttanut ja matkalle osallistuvat seurueen jäsenet vastaavat yhteisvastuullisesti kyseisten kulujen maksamisesta matkanjärjestäjälle. 

Toimistokulut peruutus- yms. tapauksissa ovat 100 €/hlö.

Erikoismatkojen, kuten golfmatkat ja reittilennoin toteutettavat matkapaketit, osalta sovellamme seuraavia erityisehtoja:

- Matkustajan peruuttaessa golfpakettimatkan ilman erityistä syytä (YME 4) on Deturilla oikeus periä toimistokulujen lisäksi 50 euroa/varaus ja mikäli matka perutaan myöhemmin kuin 60 vrk ennen matkalle lähtöä (YME 4) peritään maksetut lisäpalvelut esim. golfstarttimaksut kokonaisuudessaan. Jos matkustaja peruuttaa golfpakettimatkan tai reittilennoin toteutettavan matkan YMEn kohdan 4 perusteella, on Deturilla oikeus peritä kohtuullinen korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeettomista, ennakkoon maksetuista palveluista, joista matkanjärjestäjällä ei ole hinnanpalautusoikeutta.

- Reittilennoilla toteutettavien matkapakettien erityisluonteen vuoksi sovellamme myös niihin Yleisistä Matkapakettiehdoista poikkeavia peruutus- ja muutosehtoja. Näitä ehtoja noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta. Detur veloittaa asiakkaalta reittilennon peruuttamisesta, lentolipun nimenmuutoksesta tai - korjauksesta lentoyhtiön mahdollisesti veloittamat kulut.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja. Tarkistakaa, onko vakuutuksenne turva riittävä.

Matkanjärjestäjä peruuttaa:

Matkojen toteutuminen riippuu osallistujamäärästä. Deturilla on oikeus peruuttaa matka liian vähäisen osallistujamäärän takia (YME 10.1.a).

Turkin, Tunisian ja Kreikan lentosarjoissa vähimmäismäärä on 170 matkustajaa. Vähimmäismäärä tulee olla varattuna viimeistään 30 vuorokautta ennen matkan alkua, Detur seuraa säännöllisesti lentojen täyttöastetta. 

Kiertomatkoilla vähimmäismäärä on 12 henkilöä ja tämä tulee olla varattuna viimeistään 20 vuorokautta ennen lähtöpäivää.

Matka voidaan peruuttaa viimeistään 20 vrk ennen matkan alkua ja siitä ilmoitetaan kirjallisesti.

YME 10.1.b - kohdan mukaista korvaavaa matkaa arvioitaessa Detur huomioi oman hotelliluokitusjärjestelmänsä, hintaeron sekä matkan luonteen. Korvaavaa matkaa voidaan tarjota myös toiseen lomakohteeseen tai maahan.

Kohteessa tarjottujen retkien toteutuminen riippuu osallistujamääristä ja vaihtelee kohteittain ja retkittäin. Detur pidättää oikeuden alustavien retkiohjelmien sisällän ja hinnoittelun muutoksiin.

8. Korvausvaatimukset

Mikäli matka ei joiltain osin vastaa asiakkaan odotuksia, hänen tulee kohteessa ottaa yhteyttä oppaaseen tilanteen korjaamiseksi. Tälläin täytetään palvelulomake, joka liitetään mahdolliseen jälkikäteen tehtävään korvausvaatimukseen, siltä osin kun asiaa ei ole voitu korjata kohteessa. Korvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti ja kolmen kuukauden sisällä matkan päättymisestä (YME 19.2). Virheilmoitusta tehtäessä asiakkaan on otettava huomioon mitä virheen oikaisemisesta on sanottu (YME kohta 12).

Detur käsittelee korvausvaatimukset mahdollisimman pian niiden saapumisesta (max. 3 kk) ja vastaa aina kirjallisesti. Käsittelyn aikana emme anna asiaa koskevia tietoja puhelimitse.

Detur Finland Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään hinnastoissa tai muissa sähköisissä/painetuissa materiaaleissa mahdollisesti esiintyvistä paino- ym. virheistä. Tämä koskee lentoja, lähtöpäiviä, aikatauluja, hotelleja, retkiohjelmia, hintoja, alennuksia jne. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

9. Vakuusrekisteri

Olemme Kuluttaja- ja kilpailuviraston (KKV) ylläpitämässä rekisterissä vakuudenasettamisvelvollisista eli vakuusrekisterissä (aiempi matkatoimistorekisteri). Asiakkaidemme maksut on turvattu matkanjärjestäjän asettamalla vakuudella.

Yhteystiedot:

Kilpailu- ja kuluttajavirasto Siltasaarenkatu 12 A 00530 Helsinki puhelin: 029 505 3000 s-posti: kirjaamo@kkv.fi

10. Vastuullinen matkanjärjestäjä

Matkatoimisto Detur Finland Oy Hallinto: Lännrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki Puh: 09 - 68 99 88 77 Fax: 09 - 68 99 88 79 Y-tunnus 1449773-2 Kaupparekisterinro 726.060 SMAL-tunnus: 30099 KuVi-tunnus: 3466/00/Mj