Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Henkilökohtaiset lääkkeet

Henkilökohtaiset lääkkeet ja matkustaminen

Reseptit mukaan ulkomaille

Lue tärkeää tietoa 2017 reseptiuudistuksesta https://www.kanta.fi/ulkomailla.

Matkustajilla on oltava mukana dokumentit, joilla he voivat osoittaa esim. tullissa, että heillä on oikeus kuljettaa mukanaan henkilökohtaisia lääkkeitä.  

Reseptilääkkeiden tulee olla alkuperäispakkauksessa, matkustajan nimellä varustettuna. Matkustamoon saa ottaa mukaan henkilökohtaiset lääkkeet. Lääkärintodistus tulee olla mukana, mikäli kuljetat matkustamoon erikoisruokavalioon liittyviä nesteitä.

Kun matkustat voit palatessasi tuoda mukanasi lääkkeitä omaan henkilökohtaiseen käyttöösi, kunhan otat huomioon tuontia koskevat rajoitukset ja säännöt. Tuojan on itse ennen maahantuontia selvitettävä onko tuotava valmiste lääke ja vaatiiko se reseptin. Lisätietoja Tullin nettisivuilta.

2017 viranomaisohjeistuksissa on annettu neuvo myös sitä tilannetta silmällä pitäen, että matkustaja aikoo ostaa lääkkeitä ulkomailla. Tällöin lääkkeen määrääjä voi kirjoittaa matkalle lähtijälle sähköisen reseptin, Lääkemääräyksen ulkomailla ostoa varten. Potilasohjeen sijasta lääkkeen määrääjä tulostaa tällöin matkalle lähtijälle englanninkielisen lääkemääräyksen, jota käytetään paperisen reseptin tapaan. Sillä ei voi ostaa lääkkeitä Suomesta eikä sitä voi itse tulostaa Omakannasta.