Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Ilmastointi, ilmalämmitys

Ilmastoinnista

Huoneistohotelleissa (Apart) ilmastointi-ilmalämmityslaite on lisämaksullinen palvelu, joka tilataan ja maksetaan suoraan hotellin vastaanottoon. Kesäkaudella laitetta käytetään jäähdytykseen ja talvella huoneen lämmittämiseen. Suomalaisille tuttuja vesikiertoisia lämpöpattereita ei huoneissa ole.

Useimmissa hotelleissa käyttö sisältyy hintaan, mutta myös poikkeuksia on. Lisämaksullisen laitteen käyttöhinnat vaihtelevat hotelli- ja huoneistokohtaisesti n. 5-12 euroa/vrk.

Joissakin hotelleissa ei ole keskusilmastointia, vaan huoneessa on oma, joskus äänekäskin, ilmastointi-ilmalämmityslaite. Huonekohtaisen laitteen lämpötilaa ja tehoa säädetään kaukosäätimellä. Mikäli hotellihuoneessa ei ole kyseisen laitteen kaukosäädintä, pyydä se hotellin vastaanotosta. Ellei asia selviä, ota yhteys Deturin oppaaseen.

Kanarian saarilla hotellihuoneissa oleva laite on yleensä vain ilman viilentämiseen, ei lämmittämiseen. 

Hotellikuvausten yhteydessä voidaan mainita ilmastoinnin olevan rajoitettu. Se tarkoittaa sitä, että ilmastointi on toiminnassa vain osan vuorokaudesta tai sääolosuhteiden mukaan. Huomioi, että myös maksullinen ilmastointilaite voi olla saatavilla vain rajoitetusti.