Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Lennoista Yleistä

Lentomatkalla

Aikataulut, lähtöselvitys

Matkan varausvaiheessa ilmoitettuihin lentoaikatauluihin voi tulla muutoksia, joten tarkistathan lennon vahvistetun lähtöajan vielä lähempänä lähtöpäivää. Varaa riittävästi aikaa lähtöselvitykseen, matkatavaran luovutukseen, turvatarkastukseen ja lähtöportille siirtymiseen. Matkustajien tulee saapua lentoasemalle lähtöselvitykseen viimeistään 2 tuntia ennen ilmoitettua lennon lähtöaikaa. Mikäli olet ostanut pelkät lennot, lue tärkeä info kaikille pelkät lennot ostaneille.

Lapset lennolla

Lennoilla on kiintiöt yksin matkustaville lapsille, joten varausvaiheessa on tarkistettava Deturilta, että kyseisellä lennolla on tilaa yksin matkustavalle lapselle. Kaikilla alle 18-vuotiailla, joiden huoltaja ei matkusta mukana, vaaditaan virallisen huoltajan allekirjoittama "alaikäisen matkustuslupalomake". Lisätietoa aiheesta yksin matkustavat lapset. Alle 2-vuotiaista lisätietoa kohdassa vauvan kanssa lennolla.

Lentäminen raskaana

Mikäli olet raskaana kun lähdet matkalle, tarkista kyseisen lentoyhtiön käytäntö ennakkoon. Lentoyhtiöiden säännöt ja ohjeet koskien raskaana olevia matkustajia vaihtelevat jonkin verran. Useat yhtiöt edellyttävät englanninkielistä lääkärintodistusta jos raskaus on edennyt 28. raskausviikolle ja lentäminen on sallittua lentomatkan pituudesta riippuen tavallisesti 34. tai 36. raskausviikon loppuun saakka.

Lentoyhtiöt edellyttävät jo varausvaiheessa tietoa liikuntarajoitteista

Ennen matkavarauksen tekemistä tulee ilmoittaa, jos matkavaraukseen kuuluu pyörätuolilla liikkuvia tai muuten erityishuomiota tarvitsevia matkustajia sekä ilmoittaa liikuntarajoitteisen matkustajan avustamistarpeesta lentoasemalla ja/tai koneeseen noustessa tai siitä poistuttaessa. Finavian nettisivuilla on ohjeita vammaisille ja liikuntarajoitteisille lentomatkustajille.

Mukana matkustavista lemmikkieläimistä on ilmoitettava matkaa varatessa

Lemmikkipaikkoja on rajoitetusti ja suurin osa lentoyhtiöistä kuljettaa lemmikkieläimiä vain ruumassa. Osa lentoyhtiöistä ei salli lemmikkien kuljetusta lainkaan. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään ja noudattamaan lemmikkieläinten matkustusta koskevia terveysmääräyksiä. Lisätietoja esim. Eviran nettisivuilta.

Turvallisuus lennolla

Varmistaakseen lentoturvallisuuden lisäksi viihtyvyyden, lentoyhtiöt pidättävät itselleen oikeuden olla päästämättä päihtyneitä henkilöitä lentokoneeseen. Koneen kapteeni on vastuussa lennon turvallisuudesta, jota juopunut saattaa vakavasti vaarantaa. Häirikkö voidaan poistaa koneesta myös lennon jo alettua tekemällä ylimääräinen laskeutuminen, jonka kustannukset laskutetaan häiriköltä. Alkoholilaki kieltää omasta pullosta nauttimisen asematiloissa ja lennon aikana.

Tarkista aina ennakkoon mahdolliset muutokset lähtö- ja saapumisajoissa

Deturista riippumattomista syistä lennot voivat olla myöhässä, esim. sääolosuhteista tai lennonjohdollisista syistä. Myös ilmatilan ruuhkautuminen voi aiheuttaa viivästymisiä tai muutoksia lennoilla. Lähtevien matkustajien ja saapuvien matkustajien vastaanottajien kannattaa aina tarkistaa mahdolliset muutokset arvioiduissa lähtö- tai saapumisajoissa: Helsinki-Vantaan lentoaseman palvelunumero 0200-14636 (n. 0,57e /min+pvm hintatieto 10/2017). Tiedot julkaistaan myös Finavin nettisivuilla ja Ylen teksti-TV:ssä.

GOOGLE REMARKETING CODE