Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Matkatavarat

Merkitse matkalaukkuun yhteystietosi

Merkitse laukkuun aina oma nimesi ja jokin yhteystietosi, josta sinut tavoittaa sekä matkan aikana että palattuasi. Lisää sama tieto myös laukun sisäpuolelle siltä varalta että ulkopuolella oleva lappu häviää. Pakkaa arvotavarat kuten kotiavaimet, korut ja muut herkästi särkyvät esineet käsimatkatavaroihin. 

Tilauslennoillamme matkatavaraehdot saattavat poiketa lentoyhtiön reittilennoilla käytetyistä. Matkustajan pyörätuoli, lastenvaunut/-rattaat/-turvaistuin kuljetetaan yleensä ilman lisämaksua. Small Planet laskuttaa yli 2-vuotiaan matkarattaista 20 euroa /suunta, alle 2-vuotiaan yhdet matkarattaat tai turvaistuin on maksuton. Sylilapsilla ei yleensä ole omaa matkatavarakiintiötä.

Matkustamoon yksi käsimatkatavara

Matkalaukku ja matkustaja eivät aina saavu samaan aikaan hotelliin, joten ennakoi tilanne ja pakkaa käsimatkatavaroihin esim. välttämättömät lääkkeet ja yöpymistarvikkeet, avaimet, korut ja muut arvoesineet. Käsimatkatavaran enimmäispaino ja sallitut mitat vaihtelevat lentoyhtiöittäin, klikkaa lisätiedot auki plus-merkistä alla. 

Vaarallisia esineitä ei saa pakata käsimatkatavaroihin. Yhden henkilön nestepakkausten tulee mahtua yhteen enintään 1 litran läpinäkyvään, uudelleen suljettavaan muovipussiin. Säännökset koskevat kaikkia nestemäisiä aineita (esim. aerosolit, geelit, juomat, hammastahnat, hajuvedet, vaahdot ja erilaiset voiteet). Suomesta lähdettäessä matkustajat voivat viedä koneeseen nestemäiset ostokset, jotka on hankittu Suomessa lentoaseman liikkeistä turvatarkastuksen jälkeen. Mitä mukaan lennolle -hakupalvelussa voit tarkistaa saako tuotetta kuljettaa käsimatkatavarassa tai ruumaan menevässä matkatavarassa. Jos tuotteen kuljettamiselle on asetettu lisäehtoja, nekin löytyvät maksuttomasta nettipalvelusta. Finsecpro- kehittämä palvelu soveltuu EU:n alueella sijaitsevilta lentoasemilta lähteville lennoille. Palvelu toimii myös matkapuhelimella osoitteessa http://m.mitamukaanlennolle.fi. Lisää turvaohjeista ja nesteiden ym. kuljettamista koskevista rajoituksista löydät tietoa myös Finavian nettisivuilta.

Norwegian Airlines
Corendon Airlines - Turkki
Nouvelair - Tunisia
Small Planet Airlines

Vahingoittunut, myöhästynyt tai kadonnut matkatavara

Lennon aikana tapahtuneissa matkatavaravahingoissa ensisijainen korvaaja on aina oma vakuutusyhtiösi.

Matkatavaran kadotessa tai vahingoittuessa lennon aikana, tulee matkustajan tehdä tapahtuneesta välittömästi ilmoitus lentoyhtiön edustajalle ennen poistumista lentoaseman matkalaukkujen vastaanottotilasta. Mahdollista korvauskäsittelyä varten täytyy aina olla lentokentällä täytetty vahinkoraportti ns. PIR-raportti. Älä siis poistu tilasta, johon matkatavarat tulevat, ennen kuin kädessäsi on tämä välttämätön raportti! Säilytä se huolellisesti korvauskäsittelyä varten, samoin kuin kaikki matkadokumentit ja vahingoittunut matkatavara. Lue ohjeita korvaushakemuksen tekemisestä lentoyhtiölle.

Matkalaukkuja käsitellään mekaanisesti eikä normaalista kulumisesta tai likaantumisesta, joka ei vaikuta matkatavaran käyttökelpoisuuteen, korvata. Arvoesineet ja erikoismatkatavarat tulee vakuuttaa erikseen, koska lentoyhtiön korvausvastuu on rajoitettu. Lentoyhtiöt eivät vastaa arvoesineiden vahingoittumisesta lennolla. Arvopaperit, raha, korut, avaimet, tietokoneet, kännykät ja kamerat pitää pakata käsimatkatavaroihin. Lentoyhtiöiden matkatavaroita koskevat yleiset kuljetusehdot ovat saatavissa lentoyhtiöstä tai lentoyhtiön internetsivulta. Lentoyhtiöiden korvausvastuuta säätelee myös Montrealin yleissopimus.

Katso ohjeet korvauksen hakemiseksi vahingoittuneesta tai kadonneesta matkatavarasta lentoyhtiöittäin.

Mikäli tarvitsette lisäneuvoja korvaushakemuksen kanssa, voitte ottaa yhteyttä Deturin Laadunvalvontaan, ensisijaisesti sähköpostilla: laadunvalvonta@detur.fi

Hotellikuljetuksen aikana kadonneista tai vahingoittuneista matkatavaroista on matkustajan tehtävä välittömästi ilmoitus oppaalle.

GOOGLE REMARKETING CODE