Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Matkatavarat

Matkatavarat netistä ennakkoon edullisemmin

Käsimatkatavara sisältyy kaikkiin lentoihin. Ruumaan menevästä matkalaukusta peritään maksu Nouvelairin ja Corendonin lennoillamme. Perittävä maksu on 20€ / enintään 20kg laukku, edestakainen kuljetus, kun se varataan ja maksetaan Deturin sivustolla varauksen yhteydessä.  Matkatavaramaksu valitaan samassa vaiheessa kuin muutkin lisämaksulliset palvelut, kuten lentokenttäkuljetus, matkalipun postitus, golfbägin kuljetus. 

Osta halvemmalla etukäteen netistä

Etukäteen tilaaminen on taloudellisesti kannattavaa, sillä lähtöselvityksessä ostettuna hinnat ovat korkeammat. Yhdensuuntainen hinta 20 kg matkalaukulle Corendonilla on kentällä 25€ ja Nouvelairilla 29€. Etukäteen Deturin nettisivuilta ostettuna hinta on meno-paluu yhteensä 20€.

Ennen 1.7.2019 tehdyissä varauksissa ruumaan menevä matkatavara max. 20 kg/hlö sisältyy edelleen matkan perushintaan. 

Merkitse matkalaukkuun aina yhteystietosi

Merkitse laukkuun aina oma nimesi ja jokin yhteystietosi, josta sinut tavoittaa sekä matkan aikana että palattuasi. Lisää sama tieto myös laukun sisäpuolelle siltä varalta että ulkopuolella oleva lappu häviää. Pakkaa arvotavarat kuten kotiavaimet, korut ja muut herkästi särkyvät esineet käsimatkatavaroihin. 

Tilauslennoillamme matkatavaraehdot saattavat poiketa lentoyhtiön reittilennoilla käytetyistä. Matkustajan pyörätuoli, lastenvaunut/-rattaat/-turvaistuin kuljetetaan yleensä ilman lisämaksua. Sylilapsilla ei yleensä ole omaa matkatavarakiintiötä.

Matkustamoon yksi käsimatkatavara

Matkalaukku ja matkustaja eivät aina saavu samaan aikaan hotelliin, joten ennakoi tilanne ja pakkaa käsimatkatavaroihin esim. välttämättömät lääkkeet ja yöpymistarvikkeet, avaimet, korut ja muut arvoesineet. Käsimatkatavaran enimmäispaino ja sallitut mitat vaihtelevat lentoyhtiöittäin, klikkaa lisätiedot auki plus-merkistä alla. 

Vaarallisia esineitä ei saa pakata käsimatkatavaroihin. Yhden henkilön nestepakkausten tulee mahtua yhteen enintään 1 litran läpinäkyvään, uudelleen suljettavaan muovipussiin. Säännökset koskevat kaikkia nestemäisiä aineita (esim. aerosolit, geelit, juomat, hammastahnat, hajuvedet, vaahdot ja erilaiset voiteet). Suomesta lähdettäessä matkustajat voivat viedä koneeseen nestemäiset ostokset, jotka on hankittu Suomessa lentoaseman liikkeistä turvatarkastuksen jälkeen. Mitä mukaan lennolle -hakupalvelussa voit tarkistaa saako tuotetta kuljettaa käsimatkatavarassa tai ruumaan menevässä matkatavarassa. Jos tuotteen kuljettamiselle on asetettu lisäehtoja, nekin löytyvät maksuttomasta nettipalvelusta. Finsecpro- kehittämä palvelu soveltuu EU:n alueella sijaitsevilta lentoasemilta lähteville lennoille. Palvelu toimii myös matkapuhelimella osoitteessa https://m.mitamukaanlennolle.fi. Sähköpyörät ja muut sähkökäyttöiset henkilökuljettimet: Vaikka akku olisi kytketty irti tai poistettu, sähköpyöriä tai litium-ioniakulla toimivia kulkuvälineitä (esim. Hoverboard, Mini Segway, Solowheel, AirWheel) ei sallita ruumaan menevänä matkatavarana eikä käsimatkatavarana. Lisää turvaohjeista ja nesteiden ym. kuljettamista koskevista rajoituksista löydät tietoa myös Finavian nettisivuilta. 

Norwegian Airlines - Kypros, Rodos, Kreeta
Corendon Airlines - Turkki, Kreikka
Nouvelair - Tunisia
Aegean Airlines - Kreeta
Finnair - Kreeta, Rodos
Pegasus Airlines

Vahingoittunut, myöhästynyt tai kadonnut matkatavara

Lennon aikana tapahtuneissa matkatavaravahingoissa ensisijainen korvaaja on aina oma vakuutusyhtiösi.

Matkatavaran kadotessa tai vahingoittuessa lennon aikana, tulee matkustajan tehdä tapahtuneesta välittömästi ilmoitus lentoyhtiön edustajalle ennen poistumista lentoaseman matkalaukkujen vastaanottotilasta. Mahdollista korvauskäsittelyä varten täytyy aina olla lentokentällä täytetty vahinkoraportti ns. PIR-raportti. Älä siis poistu tilasta, johon matkatavarat tulevat, ennen kuin kädessäsi on tämä välttämätön raportti! Säilytä se huolellisesti korvauskäsittelyä varten, samoin kuin kaikki matkadokumentit ja vahingoittunut matkatavara. Lue ohjeita korvaushakemuksen tekemisestä lentoyhtiölle.

Matkalaukkuja käsitellään mekaanisesti eikä normaalista kulumisesta tai likaantumisesta, joka ei vaikuta matkatavaran käyttökelpoisuuteen, korvata. Arvoesineet ja erikoismatkatavarat tulee vakuuttaa erikseen, koska lentoyhtiön korvausvastuu on rajoitettu. Lentoyhtiöt eivät vastaa arvoesineiden vahingoittumisesta lennolla. Arvopaperit, raha, korut, avaimet, tietokoneet, kännykät ja kamerat pitää pakata käsimatkatavaroihin. Lentoyhtiöiden matkatavaroita koskevat yleiset kuljetusehdot ovat saatavissa lentoyhtiöstä tai lentoyhtiön internetsivulta. Lentoyhtiöiden korvausvastuuta säätelee myös Montrealin yleissopimus.

Katso ohjeet korvauksen hakemiseksi vahingoittuneesta tai kadonneesta matkatavarasta lentoyhtiöittäin.

Mikäli tarvitsette lisäneuvoja korvaushakemuksen kanssa, voitte ottaa yhteyttä Deturin Laadunvalvontaan, ensisijaisesti sähköpostilla: laadunvalvonta@detur.fi

Hotellikuljetuksen aikana kadonneista tai vahingoittuneista matkatavaroista on matkustajan tehtävä välittömästi ilmoitus oppaalle.