Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Matkavakuutus

Kattava matkavakuutus on yhä tärkeämpi

EU:n ulkopuolella esim. Turkissa ja Tunisiassa ei ole tarjolla maksutonta lääkärinhoitoa ulkomaalaisille. Kaikki lääkäreiden maksut, lääkitys ja sairaalahoito yksityisissä klinikoissa on maksettava paikan päällä. Nämä kustannukset voivat olla varsin korkeita. Varmista, että sinulla on riittävä matkavakuutusvakuutus ja käytettävissä olevat varat kattamaan ulkomaan sairaanhoidon kustannukset ja kotiuttaminen.

KELA:lta tilattavalla Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla (ei sama kuin yleinen KELA-kortti) saat EU-maan julkisen puolen sairaanhoitoa, jos sairastut yllättäen tai joudut tapaturmaan EU-maassa. Hoitoa ei välttämättä saa ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua. Sairaanhoitokortti ei korvaa matkavakuutusta. Se ei esimerkiksi kelpaa yksityissairaaloihin, joihin pääsee yleensä nopeammin hoitoon. Myös erityishoitoa tai kotiutusta on vaikea järjestää ilman yksityistä matkavakuutusta. 

Mikäli sinulla on aiemmin todettu sairaus, tarkista omasta vakuutusyhtiöstä miten vakuutuksesi kattaa  olemassaolevien sairauksien hoidon tarvittaessa Suomen ulkopuolella.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy kattava peruutusturva

1.7.2018 voimaanastunut Yleinen Matkapakettilaki muutti myös peruutusehtoja koko toimialalla. Tarkista omasta vakuutusyhtiöstäsi että sinulla on vakuutus joka korvaa matkan peruuntumisen esim. sairastumisen vuoksi. Tietyt vakuutukset korvaavat myös keskeytymisestä, myöhästymisestä ja odottamisesta. Erikoismatkoilla, esim. golfmatkoilla ja reittilennolla toteutettavilla matkoilla on Yleisistä Matkapakettiehdoista poikkeavia erityis- ja lisäehtoja myös peruutusten osalta. 

Muista vakuuttaa myös matkatavarasi. Tarkempia vakuutusohjeita saat vakuutusyhtiöstäsi.