Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Passi ja viisumi

Passi- ja viisumikäytännöt

Suosittelemme, että passi on voimassa vielä 6 kk matkan päättymisen jälkeen aina Euroopan ulkopuolelle, kuten Turkkiin matkustettaessa. Valtioiden passi- ja viisumikäytännöt saattavat muuttua koska tahansa ja matkustaja on viime kädessä itse vastuussa passin voimassaolon riittävyydestä ja viisumin tarpeesta. Vain voimassa oleva passi kelpaa matkustusasiakirjaksi. Myöskään rikkinäisellä tai turmeltuneella passilla ei pääse läpi rajatarkastuksesta. Henkilötietojen on oltava ajan tasalla. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu. Myös lapset tarvitsevat oman passin, heitä ei voi enää liittää vanhempien passiin.

Passi- tai henkilökorttihakemus vireille verkossa

Passiasian hoitaminen on mahdollista poliisin sähköisessä asiointipalvelussa jopa kokonaan ilman asiointia poliisilaitoksella. Henkilökorttihakemuksen voi täyttää verkossa, mutta se vaatii aina käynnin poliisiasemalla. Passin ja henkilökortin hinta on edullisempi, kun hakemuksen laittaa vireille sähköisesti. Lisätietoja poliisin nettisivuilta

1.1.2017 jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä myönnetään vain pikapasseja. Lue lisää  Poliisin tiedotteesta. 

Suomen kansalaisia koskevia passi- ja viisumimääräyksiä tavallisella EU-passilla matkustettaessa.

Huomioithan, että maiden passi- ja viisumikäytännöt saattavat muuttua matkavarauksen tekohetken ja matkan alkamisen välisenä aikana.

Turkki:

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk Turkkiin saapumisen jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Turkkiin 1-3 viikon pakettimatkoilla. Jos 180 päivän jaksolla oleskelun kokonaisaika on yli 90 päivää, niin matkailijan tulee hakea oleskelulupa. Lisätietoja tarvittaessa Turkin suurlähetystöstä puh. 09 6122 6100.

Kreikka:

EU-maassa tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.99 jälkeen myönnetty henkilökortti (ajokortti ei riitä). Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kreetalle 1-3 viikon pakettimatkoilla.             

Espanja/Kanariansaaret:

EU-maassa tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.99 jälkeen myönnetty henkilökortti. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kanariansaarille 1-2 viikon pakettimatkoilla      

Tunisia:

Deturin valmismatkalla ja pelkät meno-paluulennot ostaneella matkustajalla tulee olla passi, joka on voimassa vähintään 3 kk matkan päättymisen jälkeen. Yhdensuuntaisella lennolla Helsingistä Monastiriin matkustavalla henkilöllä tulee passin olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen passilla matkustava ei tarvitse viisumia alle 90 vrk matkalla.  

Detur ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassaolevaa passia tai viisumia. Lisätietoa passin hankinnasta saat paikkakuntasi poliisiviranomaiselta.

If you are not a citizen of Finland, you need to check your visa requirements from Embassy/Consulate. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee aina itse varmistaa viisumimääräykset kohdemaan lähetystöstä/konsulaatista. 

Diplomaatti- ja virkapassin haltijoiden tulee itse anoa tarvittavat viisumit suurlähetystöstä ennen matkalle lähtöä. 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.