Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisia koskevia passi- ja viisumimääräyksiä tavallisella EU-passilla matkustettaessa

Suosittelemme, että passi on voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen aina Euroopan ulkopuolelle, esimerkiksi Turkkiin matkustettaessa. Valtioiden passi- ja viisumikäytännöt saattavat muuttua koska tahansa ja matkustaja on viime kädessä itse vastuussa passin voimassaolon riittävyydestä ja viisumin tarpeesta.

Vain voimassa oleva passi kelpaa matkustusasiakirjaksi. Rikkinäisellä tai turmeltuneella passilla ei pääse läpi rajatarkastuksesta. Henkilötietojen on oltava ajan tasalla. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu. Passiasioiden hoitaminen on mahdollista poliisin sähköisessä asiointipalvelussa jopa kokonaan ilman asiointia poliisilaitoksella. 1.1.2017 jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä myönnetään vain pikapasseja

Turkki:

Virallinen vaatimus on että passi on voimassa vähintään 150 vrk maahan saapumisesta (1.3.2019 tilanne). Suosittelemme, että passi on voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Turkkiin 1-3 viikon pakettimatkoilla. Jos 180 päivän jaksolla oleskelun kokonaisaika on yli 90 päivää, niin matkailijan tulee hakea oleskelulupa. Lisätietoja tarvittaessa Turkin suurlähetystöstä puh. 09 6122 6100.

Kreikka:

EU-maassa tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.99 jälkeen myönnetty henkilökortti (ajokortti ei riitä). Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kreetalle 1-3 viikon pakettimatkoilla.

Tunisia:

Deturin pakettimatkalla ja pelkät meno-paluulennot ostaneella matkustajalla tulee olla passi, joka on voimassa vähintään 3 kk matkan päättymisen jälkeen. Yhdensuuntaisella lennolla Helsingistä Monastiriin matkustavalla henkilöllä tulee passin olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen passilla matkustava ei tarvitse viisumia alle 90 vrk matkalla.  

Kypros:

EU-maassa tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.99 jälkeen myönnetty henkilökortti (ajokortti ei riitä). Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kyprokselle 1-3 viikon pakettimatkoilla.

Detur ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassaolevaa passia tai viisumia. Lisätietoa passin hankinnasta saat paikkakuntasi poliisiviranomaiselta.

If you are not a citizen of Finland, you need to check your visa requirements from Embassy/Consulate. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee aina itse varmistaa viisumimääräykset kohdemaan lähetystöstä/konsulaatista. 

Diplomaatti- ja virkapassin haltijoiden tulee itse anoa tarvittavat viisumit suurlähetystöstä ennen matkalle lähtöä. 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.