Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Tietosuoja

Tietosuojakäytäntö

EU:n tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) soveltaminen alkaa 25.5.2018 ja samalla se korvaa nykyisen henkilötietolain. Olemme päivittäneet tietosuojakäytäntömme vastaamaan EU:n päivitettyjä tietosuoja-asetuksia.

Henkilötietojesi suojaaminen on meille tärkeää. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Tällä sivulla kerromme mm:

• Mitä henkilötietoja keräämme, mihin tarkoituksiin ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi

• Milloin saatamme jakaa henkilötietojasi Detur International Groupin sisällä tai alihankkijoidemme ja sopimuskumppanien kanssa

• Mitkä ovat oikeutesi

Rekisterinpitäjä

Matkatoimisto Detur Finland Oy, Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki (Y-tunnus 1449773-2). joka kuuluu Detur International -konserniin.

Miten ja mitä henkilötietoa keräämme?

Matkan ostaminen nettisivuiltamme, puhelinmyynnistä tai valtuutetulta jälleenmyyjältämme

Keräämme henkilötietojasi suoraan sinulta itseltäsi kun varaat matkan tai kolmannelta osapuolelta, joka luovuttaa tietoja sinusta tai muista matkaseurueen jäsenistä esim. välittäjänä toimivalta matkatoimistolta, ryhmänvetäjältä tai päävaraajalta, jolle olet antanut ohjeet antaa henkilötietojasi meille.

Edellytämme että tiedot toimittaneella henkilöllä on kaikkien matkustajien suostumus toimittaa tarvittavat henkilötiedot meille. Silloin kun joku toinen henkilö ottaa meihin yhteyttä ja käyttää henkilötietojasi esimerkiksi uuden matkavarauksen tekemiseksi tai olemassa olevan varauksen muuttamiseksi, käytämme niitä henkilötietoja, jotka tämä toinen henkilö sinusta antaa. Ennen kuin itse annat meille kenenkään toisen henkilötietoja, sinun on itse varmistettava, että henkilö suostuu henkilötietojensa luovuttamiseen, ja että henkilö ymmärtää mihin tietoja käytetään ja että sinulla on oikeus antaa henkilötiedot meille. Jos matkaseurueeseen kuuluu useita henkilöitä, lähetämme matkavahvistukset ja matkaliput matkan varaajalle.

Kaikilta asiakkailta ei kysytä kaikkea tietoa, vaan ainoastaan se tieto, joka on matkan toteuttamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla välttämätöntä. Henkilötietojenkeruu koskee kaikkia varauksella olevia henkilöitä, myös alaikäisiä lapsia.

Voidaksemme tarjota sinulle matkapalveluita keräämme alla mainittuja tietoja:

• Matkustajan/matkustajien yhteystiedot: etu- ja sukunimi (kuten passissa), osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sukupuoli, syntymäaika.

• Varaustiedot: varausnumero, matkatiedot (kohde, matkapäivät, lennot, majoitus, ateriat) , mahdolliset lisäpalvelut kuten lentokenttäkuljetukset, retket, golfajat.

• Ostotiedot: mitä ostit, milloin ja mistä, valittu maksutapa luottokortti- tai muut maksutiedot.

• Terveystiedot: itsesi tai valtuuttamasi varaajan antamat terveystiedot esim. sairaudet, liikunta- tai muut rajoittavat vammat. Luovuttamalla terveystietojasi hyväksyt ja suostut siihen, että terveystietojasi käytetään tilaamasi matkan toimittamiseen ja hallinnointiin.

• Virallisen huoltajan allekirjoittama kirjallinen matkustuslupa aina silloin kun alle 18-vuotias matkustaa ilman virallista huoltajaansa.

Verkkosivujen käyttäminen

Kun käytät sivustoamme keräämme käyttäjätietoa, jotta voimme parantaa ja kehittää palveluamme.

• Tietoa laitteestasi kuten IP-osoite, käyttöjärjestelmä, selain, verkkotunnistetiedot, näytön resoluutio, kieliasetukset, tietoja maantieteellisestä sijainnistasi

• Tietoja selauskäyttäytymisestäsi kuten saavuitko suoraan sivustolle tai mainoksesta tai yhteistyökumppanin sivustolta, mitä hakuja teet, miten poistuit sivultamme, vasteajat, latausvirheet. Lue lisää evästeistä, joita käytämme apuna parantaaksemme käyttökokemustasi ja tarjotaksemme sinua kiinnostavia palveluja.

Uutiskirjeen tilaaminen

Tilatessasi sähköisen uutiskirjeemme, keräämme alla mainittuja henkilötietoja:

• sähköpostiosoite

• voit lisäksi merkitä itseäsi kiinnostavan lähtökentän ja harrastuksen aktiivilomiimme liittyen

Yhteydenotot ja osallistuminen

Ottaessasi itse yhteyttä meihin, annat meille yleensä jotakin henkilötietojasi puhelimessa, sähköpostitse, kirjeitse tai sosiaalisen median välityksellä. Saatamme äänittää saapuvia puheluita palvelun laadun kehittämiseksi, jolloin ilmoitamme siitä puhelun alussa. Silloin kun päätät osallistua kilpailuihin, kyselyihin, tutkimuksiin, niin käsittelemme henkilötietojasi ja vastauksiasi. Aina kun lähetämme sinulle sähköposteja tai muuta sähköistä viestintää, esim. lentoaikataulujen muutoksia koskevat tiedotteemme sähköpostilla/SMS, niin käsittelemme henkilötietojasi.

Henkilötiedot, joita voimme kerätä kolmansilta osapuolilta

• Julkisesti saatavilla olevat tiedot ja tiedot muista ulkoisista lähteistä esim. Väestörekisteri, Posti, numeropalvelut

• Jos käytät yhteisöpalvelujen tunnuksiasi verkkopalveluihimme kirjautumisessa, niin sitoudut jakamaan käyttäjätietosi kanssamme, esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, sijaintisi ja muun valitsemasi tiedon.

• Saatamme vaihtaa tarpeellisia henkilötietoja mukaan lukien erityiseen henkilötietoryhmään kuuluvia tietoja hoitohenkilökunnan tai vakuutusyhtiön kanssa sellaisissa tilanteissa, joissa joko meidän tai heidän tulee toimia sinun puolestasi, muiden asiakkaiden etujen turvaamiseksi tai hätätilanteen vuoksi.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi vain, mikäli ainakin yksi seuraavista ehdoista soveltuu

a) Kun meillä on suostumuksesi, esimerkiksi kun soitat puhelinpalveluun ja pyydät tekemään matkavarauksen

b) Kun se on tarpeen sopimuksesi kannalta, tai mikäli ryhdymme pyynnöstäsi toimenpiteisiin ennen sopimuksen tekemistä, esimerkiksi kun pyydät lisäämään varauksellesi lisäpalvelun tai kun pyydät tekemään tarjouksen matkaseurueellesi

c) Kun meidän tulee noudattaa lakisääteistä velvoitettamme; esimerkiksi tietojen jakaminen viranomaisten kanssa

d) Kun se on tarpeellista joko sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi; esimerkiksi hätätilanteessa sairaalan hoitohenkilökunta ja vakuutusyhtiösi edustajan kanssa

e) Yleistä etua koskevan tehtävän suorittaminen tai meille kuuluvan julkisen vallan käyttäminen sitä edellyttää, esimerkiksi hoitaaksemme onnettomuustilanteita tai reagoidaksemme turvallisuustoimiin

f) Se on joko Deturin tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen mukaista, eivätkä sinun oikeutesi syrjäytä näitä etuja; esimerkiksi kun analysoimme mistä tuotteista ja palveluista saattaisit olla kiinnostunut ja tarjoamme niitä

Matkapalvelusopimuksen tekeminen, hallinnointi ja sopimuksen täytäntöön paneminen

Henkilötietojen antaminen on välttämätöntä, jotta voimme tarjota ja tehdä kanssasi sopimuksen sekä täyttääksemme sopimuksen, esimerkkejä sopimuksen täytäntöön panemiseen liittyvistä tehtävistä: sopimuksen mukaisten lentojen ja hotellihuoneiden varaaminen, matkustusasiakirjojen myöntäminen, maksujen hallinnointi.

Yhteydenotot ja osallistuminen

Kun otat meihin yhteyttä soittamalla, sähköpostilla, postitse tai sosiaalisen median välityksellä, voimme käyttää henkilötietojasi, kuten nimeä ja varausnumeroa, tarjotaksemme asiakaspalvelua esim. vastataksemme kysymyksiisi, tehdäksemme pyytämiäsi varausmuutoksia, käsitelläksemme reklamaatioita.

Kilpailuiden ja kampanjoiden hallinnointi edellyttää henkilötietojen käsittelyä, esim. palkinnon toimittamiseksi. Saatamme kutsua sinut osallistumaan erilaisiin vapaaehtoisiin kyselyihin, tutkimuksiin tai muihin markkinatutkimuksen toimenpiteisiin joko Deturin, Detur International-konsernin tai yhteistyökumppanin kutsulla.

Markkinointiviestintä, laadunvalvonta- ja kehitystyö

Henkilötietoja käsitellään markkinointi-, tuote- ja asiakasanalyysien yhteydessä. Näin pyrimme parantamaan tuotevalikoimaamme ja optimoimaan asiakkaille tarjottavia palveluita. Käytämme evästeitä käyttäjäryhmien keräämisessä ja mainosten näyttämisessä muilla verkkosivuilla aiempien sivustokäyntien perusteella. Markkinoinnin toimenpiteissä saatetaan käyttää automaattista päätöksenteko ja profilointi, johon meillä on oikeutettu etu. Voimme käyttää personointia esimerkiksi uutiskirjeiden sisällön mukauttamiseen lähtökentän perusteella tai verkkosivuston sisällön mukauttamiseen aiemman selauskäyttäytymisesi mukaan. Saatamme yhdistää eri yhteyksistä esim. messukilpailuista kerättyjä henkilötietoja verkkosivuston ja muiden lähteiden tietoon ennakoidaksemme mielenkiinnon kohteitasi. Haluamme tarjota sinulle sellaisia tuotteita ja palveluja, joista olisit todennäköisimmin kiinnostunut.

Lisätietoa evästeselosteesta.

Jos et halua vastaanottaa meiltä markkinointiviestintää, voit milloin tahansa kieltäytyä siitä käyttämällä

• markkinointisähköpostiviesteissä olevaa peruuta tilaus –linkkiä tai

• kirjallisesti (yhteystiedot löydät tietosuojailmoituksen lopusta).

MATKAAN LIITTYVÄ INFORMAATIO

Markkinointiviestinnästä kieltäytyminen ei koske varattuun matkaan liittyvän informaation toimittamista esim. varausvahvistukset, aikataulumuutokset, toimittamista joko postitse, sähköisesti tai puhelimitse. Saatamme ottaa sinuun yhteyttä myös tekstiviestillä ennen matkaa tai matkan aikana.

Varaustietojasi ja sähköpostiosoitettasi käytetään myös asiakastyytyväisyyskyselyn lähettämiseen matkan jälkeen. Tulosten avulla kehitämme tuotteitamme ja palveluitamme. Osallistuminen on vapaaehtoista ja kyselyn lähetyksessä käytetään apuna kotimaisen Webropolin ohjelmaa. Henkilö- ja varaustietojasi käytetään mahdollisten reklamaatiotapausten selvittämisessä.

Kenelle voimme jakaa tietosi

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Matkaan liittyvien palvelujen tarjoajat

Jaamme vain ne henkilötiedot, jotka ovat tarpeellisia kyseessä olevien palvelujen tarjoamiseksi ja tuottamiseksi alihankkijoille. Tällaisia tahoja ovat esimerkiksi lentoyhtiö, lentoyhtiön maapalveluista vastaava yritys (lähtöselvitys, matkatavarat, catering), majoitusyritys, bussi- tai muu kuljetusyhtiö, kohteen maaoperaattori ml. kohdepäällikkö ja oppaat. Kohteessa on myös yhteistyöyrityksiä, jotka järjestävät varaamasi retket tai muut aktiviteetit ja heille jaetaan ne henkilötiedot, joita he tarvitsevat kyseisen palvelujen suorittamiseksi, esim. nimi ja ikä. Mikäli jaamme henkilötietojasi alihankkijan ts. henkilötietojen käsittelijän kanssa, teemme heidän kanssaan tarvittavat sopimukset, jotta säilytämme henkilötietojen hallinnan ja tietoja käsitellään turvallisesti ja lain mukaan.

IT-toimittajat ja sopimuskumppanit

Liiketoiminnan hallinta edellyttää erilaisten IT-järjestelmien ja -palvelujen käyttöä ja osa näistä tallentaa ja käsittelee henkilötietoja. Jotta käyttäjänä saisit mahdollisimman hyvän kokemuksen verkkosivuillamme, saatamme käyttää ulkoisia toimijoita sivustomme kehittämiseen. Näissä yhteyksissä käsitellään lähinnä evästetietoja.

Käytämme ulkoista taloushallintoa, joka hoitaa esimerkiksi maksuliikenteen. Heillä on pääsy tarvittaviin henkilötietoihin kuten nimeen, maksutietoihin ja varausnumeroon.

Paikallisesti asennettujen järjestelmien tietoja käsittelee vain oma henkilökuntamme. Siirrämme henkilötietoja palveluihin, jotka kuuluvat alihankkijoillemme tai koostuvat pilvipalveluista.

Viranomaiset

Jos laki edellyttää tai me olemme siihen laillisesti oikeutettuja voimme luovuttaa henkilötietojasi viranomaisille.

Henkilötietojen jakaminen konsernin sisällä

Tarvittaessa voimme jakaa muita henkilötietoja konserniin kuuluville yhtiöille esimerkiksi pyytämiesi matkapalvelujen tarjoamiseksi, päivittäisten toimintojemme hallinnoimiseksi, tuotteidemme ja palveluidemme kehittämiseksi, ottaaksemme tarvittaessa yhteyttä. Saatamme myös lähestyä sinua markkinointi- tai markkinatutkimustarkoituksissa.

Mikäli aloittaisimme neuvottelut jonkin organisaation kanssa liiketoimintamme osan tai minkä tahansa oikeutemme tai velvollisuutemme siirtämisestä tai myymisestä, niin saatamme myös jakaa henkilötietoja, jos se perustuu sopimukseen kanssasi. Myynnin tai siirron toteutuessa myös henkilötietosi siirtyvät vastaanottavalle organisaatiolle tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin oikeudellisiin, teknisiin ja organisatorisiin turvatoimiin sen varmistamiseksi, että henkilötietojasi ovat suojattuna luvattomalta pääsyltä, käytöltä ja julkitulolta niitä siirrettäessä tai jaettaessa tällaisille valituille kolmansille osapuolille.

Henkilötietojen siirtäminen ETA:n ulkopuolelle

Osa Deturin matkoista suuntautuu Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Henkilötietojasi saatetaan siirtää ja tallentaa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle ja niitä voivat käsitellä organisaatiot, jotka toimivat meidän tai jonkin alihankkijamme lukuun ETA-alueen ulkopuolella. Näissä tilanteissa Detur ryhtyy kaikkiin kohtuullisiin oikeudellisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimiin varmistaakseen, että tietoja käsitellään tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti, turvallisesti ja riittävästi suojattuna.

Evästeet ja vastaavat teknologiat

Eväste on pieni datatietue, jonka avulla voimme tarjota tärkeitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Verkkosivusto kerää ja tallentaa tietoa käyttämältäsi laitteelta. Evästeiden ja muun vastaavan teknologian avulla pyrimme tarjoamaan turvallisen verkkoympäristön, mahdollistamaan paremman asiakaskokemuksen, seuraamaan verkkosivustomme analytiikkaa, toteuttamaan markkinointitoimia ja tarjoamaan sinulle mahdollisimman kiinnostavaa sisältöä. Voit halutessasi poistaa evästeet käytöstä oman laitteesi asetuksista. Lue lisää evästeselosteesta.

Linkitykset sosiaaliseen mediaan ja ulkopuolisille verkkosivustoille Sivustomme sisältää linkkejä muiden toimijoiden ylläpitämille verkkosivustoille sekä sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebook, Twitter, Instagram. Emme hyväksy mitään vastuuta tai korvausvelvollisuutta muiden toimijoiden verkkosivustojen vuoksi, joten tutustu niiden käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat toisen toimijan verkkosivustolla omia henkilötietojasi.

Yksityisyyden suojaan liittyvät oikeutesi

Sinulla on rekisteröitynä oikeuksia Deturin hallussa oleviin henkilötietoihin liittyen.

Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, johon käsittely on perustunut. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä kirjallisesti.

Oikeus saada pääsy tietoihin

Voit tarkistaa matkavaraukseesi liittyviä henkilötietoja verkkosivustollamme kirjautumalla ”oma varaus”- sivulle varausnumerolla ja varaukseen annetulla postinumerolla. Laita pyyntöösi kaikki tiedot, joiden perusteella voimme tunnistaa ja löytää henkilötietosi. Tietojen kysely on maksutonta. Mikäli tarvitset useampia kopioita, voimme veloittaa hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Oikeus pyytää korjausta virheellisiin tai puutteellisiin tietoihin

Haluamme, että meillä olevat henkilötietosi ovat oikeita ja ajantasaisia. Mikäli jokin tiedoista on virheellinen, ilmoitathan siitä meille. Täydennämme, oikaisemme, poistamme sinun pyynnöstäsi joskus myös omasta aloitteestamme esimerkiksi kirjoitusvirheitä, puutteellisia tai harhaanjohtavia tietoja. Voit milloin tahansa pyytää henkilötietojesi oikaisua.

Oikeus pyytää tietojen poistamista

Sinulla on ”oikeus tulla unohdetuksi”, ja pyytää tietojesi poistamista esimerkiksi silloin kun peruutat suostumuksesi tietojen käsittelyyn eikä käsittelylle ole muuta perusteltua syytä, vastustat tietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksissa.

Oikeus henkilötietojen rajoittamiseen ja käsittelyn vastustamiseen

Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen ja milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseen tai rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen suojaamiseen tai suoramarkkinointitarkoitukseen.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Mikäli teknisesti mahdollista, sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää antamiesi tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle 25.5.2018 jälkeen, edellyttäen, että käsittely perustuu suostumukseesi tai jos käsittely on ollut välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi.

Jos haluat käyttää yllä lueteltuja oikeuksiasi, pyynnöt arvioidaan tilanne- ja tapauskohtaisesti. Huomioithan kuitenkin, että lainsäädännön vuoksi monissa tapauksissa meillä on velvollisuus säilyttää henkilötietojasi asiakassuhteen ajan ja jopa sen jälkeen, jos tietojen käsittely on tarpeen esimerkiksi lakiin perustuvien velvoitteiden noudattamiseksi tai oikeusvaateiden käsittelemiseksi.

Poistamme, anonymisoimme, pseudonymisoimme henkilötietosi, mikäli meillä ei ole oikeutta säilyttää niitä jotakin perusteltua lainmukaista tarkoitusta varten.

Yhteydenotto ja valitukset

Voit ottaa meihin kirjallisesti yhteyttä, mikäli sinulla on huomautettavaa liittyen siihen, kuinka keräämme, säilytämme tai käytämme henkilötietojasi. Pyydämme sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme toimia pyyntösi tai valituksesi perusteella. Voimme myös pyytää sinulta lisätietoja varmistaaksemme, että sinulla on valtuudet tehdä asiaa koskeva pyyntö, mikäli toimit jonkun toisen puolesta.

Postiosoite Matkatoimisto Detur Finland Oy, Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos olet sitä mieltä, että henkilötietojasi käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön vastaisesti.

Tämä tietosuojakäytäntö korvaa kaikki aikaisemmat versiot. Saatamme päivittää käytäntöämme aika ajoin ja julkaisemme mahdolliset päivitykset verkkosivullamme. Lisäksi, mikäli arvioimme tarpeelliseksi tiedottamisen muutoksesta, voimme ilmoittaa siitä sähköisellä ilmoituksella.