Detur facebook
Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Tuliaiset, tullimääräykset

Mitä saa tuoda tullitta ja veroitta EU:n ulkopuolelta

Alkoholijuomat:

Voit tuoda alkoholijuomia vain rajoitetun määrän omaan käyttöösi tai lahjaksi: 

1) 4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja rosé-) JA 16 litraa olutta (yli 0,5 %)

Lisäksi: 

1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI 2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %),
kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit) 

Alkoholilainsäädäntö 

Ikärajat: 
Väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa vain 20 vuotta täyttänyt henkilö. Miedompia (enintään 22 %, kuten vermutit, katkerot, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit, puna-, valko- ja roséviinit sekä olut) koskeva hallussapidon ja kuljettamisen ikäraja on 18 vuotta.

Mikä luetaan alkoholijuomaksi ja väkiviinaksi? 
Alkoholilainsäädännön mukaan alkoholijuoma on nautittavaksi tarkoitettu juoma, joka sisältää yli 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia. Juomaa, joka sisältää 1,2 - 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia, ei kuitenkaan saa pitää hallussaan tai kuljettaa alle 18-vuotias henkilö. Väkiviina on yli 80 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävä alkoholipitoinen, denaturoimaton aine sen käyttö- ja pakkaustavasta tai päällysmerkinnöistä riippumatta. Yksityishenkilö ei saa tuoda väkiviinaa eikä myöskään alkoholijuomapulveria. 

Tupakkatuotteet:

Tupakkatuotteiden maahantuonti ja hallussapito on kielletty alle 18-vuotiaalta. Matkustajatuomisina voit verottomasti tuoda maahan omaan käyttöön tupakkatuotteita, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä enintään: 

1) 200 savuketta TAI 50 sikaria TAI 100 pikkusikaria (maks. 3 g/kpl) TAI 250 g kääre- tai piipputupakkaa 

Verotta saa tuoda useampaa kuin yhtä edellä tarkoitettua tupakkatuotetta, jos niiden prosentuaaliset osuudet verottomista enimmäismääristä ovat yhteensä enintään 100 prosenttia (esim. 100 savuketta ja 50 pikkusikaria). Verottomien tupakkatuotteiden lisäksi tuoduista tupakkatuotteista on maksettava tuontiverot. Omalla käytöllä tarkoitetaan yksityishenkilön henkilökohtaista käyttöä ja myös hänen perheensä käyttöä tai lahjaa. 

Lisäksi voit tuoda seuraavia tuotteita muiden kuin yllä mainittujen tuotteiden ohella verottomasti omaan käyttöön 300 €:n arvosta maanteitse ja 430 €:n arvosta ilma- tai meriteitse: 

2) nikotiininestettä sähkösavukkeessa tai täyttösäiliössä, jonka vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitusmerkintöjä enintään 10 millilitraa 

3) poltettavaksi tarkoitettuja kasviperäisiä tuotteita, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitusmerkintöjä enintään 200 yksikköä valmiiksi käärittyinä ja 250 grammaa irtonaisena. 

4) Purutupakka, nenänuuska ja suussa käytettäväksi tarkoitettu tupakka (nuuska) sekä nikotiininesteet yhteensä 

a) enintään 1 000 grammaa, purutupakkaa tai nenänuuskaa suussa käytettäväksi tarkoitettua tupakkaa eli nuuskaa 

b) enintään 10 millilitraa sähkösavukkeen avulla höyrystettäväksi tarkoitettua nikotiinia sisältävää nestettä, jonka nikotiinipitoisuus on yli 20 milligrammaa millilitrassa tai jolla on lääkelain mukainen käyttötarkoitus  

Hedelmien ja kasvien tuontirajoitukset muuttuvat

Uusi kasvinterveyslainsäädäntö rajoittaa matkailijoita tuomasta Euroopan unionin ulkopuolelta kasveja ja kasvituotteita ilman kasvinterveystodistusta. Uusi lainsäädäntö astuu voimaan 14. joulukuuta 2019. 

Kasvinterveystodistus tarvitaan:

* taimille, ruukkukasveille, viherkasveille, 

* pistokkaille, varteoksille, mukuloille, juurakoille ja vastaaville lisäysmateriaaleille, kylvösiemenille, 

* leikkokukille ja -oksille sekä 

* tuoreille hedelmille, marjoille, vihanneksille ja juureksille. 

Jatkossa matkustaja ei siis voi tuoda mukanaan edes yhtä omenaa tai appelsiinia ilman lähtömaan kasvinterveystodistusta. Vaatimusten ulkopuolelle jäävät hedelmistä banaani, taateli, durio, ananas ja kookos, koska niillä ei ole kasvinterveysriskiä. Lisätietoja Tullin nettisivuilta.

Tuontirajoituksia:

Muista, että monien tuotteiden maahantuonti on rajoitettua, luvanvaraista tai jopa kiellettyä, esim. piraattituotteet, eläinperäiset elintarvikkeet ja uhanalaisista lajeista valmistetut tuotteet. EU-maiden ulkopuolelta voit tuoda mukanasi tuotteita verottomasti vain 430 euron arvosta. Huom! Tuontioikeus on henkilökohtainen eli esimerkiksi avioparin tuomisia ei voi yhdistää tai jakaa.  Varmista aina Elintarviketurvallisuusvirastosta (Evira), mitä tarkastuksia ja lupia vaaditaan, kun tuot kasveja ja/tai eläimiä Suomeen. 

Lisätietoja Tullin ja Eviran nettisivuilta. Päivitetty 12/2019, muutokset mahdollisia - oikeudet muutoksiin pidätetään.