Puhelin varaukset

(09) 68 99 88 77


support

Arkisin klo 9-20 

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16


Tuliaiset, tullimääräykset

Mitä saa tuoda tullitta ja veroitta EU:n ulkopuolelta ja Kanariansaarilta?

Alkoholijuomat:

Voit tuoda alkoholijuomia vain rajoitetun määrän omaan käyttöösi tai lahjaksi: 

1) 4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja rosé-) JA 16 litraa olutta (yli 0,5 %)

Lisäksi: 

1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI 2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %),
kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit) 

Alkoholilainsäädäntö 

Ikärajat: 
Väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa vain 20 vuotta täyttänyt henkilö. Miedompia (enintään 22 %, kuten vermutit, katkerot, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit, puna-, valko- ja roséviinit sekä olut) koskeva hallussapidon ja kuljettamisen ikäraja on 18 vuotta.

Mikä luetaan alkoholijuomaksi ja väkiviinaksi? 
Alkoholilainsäädännön mukaan alkoholijuoma on nautittavaksi tarkoitettu juoma, joka sisältää yli 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia. Juomaa, joka sisältää 1,2 - 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia, ei kuitenkaan saa pitää hallussaan tai kuljettaa alle 18-vuotias henkilö. Väkiviina on yli 80 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävä alkoholipitoinen, denaturoimaton aine sen käyttö- ja pakkaustavasta tai päällysmerkinnöistä riippumatta. Yksityishenkilö ei saa tuoda väkiviinaa eikä myöskään alkoholijuomapulveria. 

Tupakkatuotteet:

Tupakkatuotteiden maahantuonti ja hallussapito on kielletty alle 18-vuotiaalta. Matkustajatuomisina voit verottomasti tuoda maahan omaan käyttöön tupakkatuotteita, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä enintään: 

1) 200 savuketta TAI 50 sikaria TAI 100 pikkusikaria (maks. 3 g/kpl) TAI 250 g kääre- tai piipputupakkaa 

Verotta saa tuoda useampaa kuin yhtä edellä tarkoitettua tupakkatuotetta, jos niiden prosentuaaliset osuudet verottomista enimmäismääristä ovat yhteensä enintään 100 prosenttia (esim. 100 savuketta ja 50 pikkusikaria). Verottomien tupakkatuotteiden lisäksi tuoduista tupakkatuotteista on maksettava tuontiverot. Omalla käytöllä tarkoitetaan yksityishenkilön henkilökohtaista käyttöä ja myös hänen perheensä käyttöä tai lahjaa. 

Lisäksi voit tuoda seuraavia tuotteita muiden kuin yllä mainittujen tuotteiden ohella verottomasti omaan käyttöön 300 €:n arvosta maanteitse ja 430 €:n arvosta ilma- tai meriteitse: 

2) nikotiininestettä sähkösavukkeessa tai täyttösäiliössä, jonka vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitusmerkintöjä enintään 10 millilitraa 

3) poltettavaksi tarkoitettuja kasviperäisiä tuotteita, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitusmerkintöjä enintään 200 yksikköä valmiiksi käärittyinä ja 250 grammaa irtonaisena.

Kasvien tuontiehdot matkustajille

EU-maiden ulkopuolelta ja Kanariansaarilta matkustaja voi tuoda Suomeen omaan käyttöönsä ilman kasvinterveystodistusta mm. 3 kg kukkasipuleita, 500g siemeniä, 3 kg tuoreita sitrushedelmiä, 5 kpl ruukkukukkia ja viherkasveja (Huom. orkideoilla kuitenkin CITES-rajoitus). Lisätietoja Eviran nettisivuilta.

Tuontirajoituksia:

Muista, että monien tuotteiden maahantuonti on rajoitettua, luvanvaraista tai jopa kiellettyä, esim. piraattituotteet, eläinperäiset elintarvikkeet ja uhanalaisista lajeista valmistetut tuotteet. EU-maiden ulkopuolelta voit tuoda mukanasi tuotteita verottomasti vain 430 euron arvosta. Huom! Tuontioikeus on henkilökohtainen eli esimerkiksi avioparin tuomisia ei voi yhdistää tai jakaa.  Varmista aina Elintarviketurvallisuusvirastosta (Evira), mitä tarkastuksia ja lupia vaaditaan, kun tuot kasveja ja/tai eläimiä Suomeen. 

Lisätietoja Tullin ja Eviran nettisivuilta. Päivitetty 11/2016, muutokset mahdollisia - oikeudet muutoksiin pidätetään. 

GOOGLE REMARKETING CODE